E o masina de spalat mai scumpa neaparat mai buna?

masina de spalat de top

Daca platesti cateva sute de lei in plus pentru o masina de spalat apartinand unui anume brand, asta inseamna ca te vei alege cu o masina de spalat mai buna? Nu mereu. Poate avae o cuva mai mare, un numar de rotatii mai mare, mai multe optiuni si programe de spalare, dar deseori calitatea este aceeasi sau aproape aceeasi.

Producatorii aduc pe piata doar masini de spalat care sa concureze cu masinile competitorilor dintr-un anume interval de pret. Ce e diferit intre o masina mai ieftina si una de top tine de valoarea specificatiilor fiecarui model.

Daca vrei o masina de spalat de calitate, vei alege un brand de calitate

Va pot da un exemplu foarte concret, am citit aceasta informatie prin nenumarate locuri(ranker.com, topmasinidespalat.ro): toate masinile de spalat Miele sunt considerate a fi mai calitative decat ale celorlaltor branduri, au o durabilitate de 2 – 3 ori mai mare si ofera mult mai mult randament chiar si decat una dintre cele mai bune masini de spalat de la Samsung. Care e diferenta? Desi au preturi asemanatoare, masinile de spalat Miele sunt mai bine construite, au o structura mult mai rezistenta, dar specificatiile nu sunt mai impresionante decat ale unei masini de spalat de top de la Samsung.

Producatorii folosesc un tipar pentru toate modelele, dar aduc  variatii in randul caracteristicilor

Ce trebuie sa intelegeti e ca producatorii de masini de spalat sau orice alt electrocasnic creaza modele ieftine, mid-range, dar si de top, care se diferentiaza prin anumite caracteristici, dar deseori sunt confectionate dupa acelasi tipar si chiar au componente comune.

Producatorii abordeaza diferite strategii pentru a concura cu masinile de spalat din cat mai multe intervale de preturi. Un exemplu bun este Bosch, brand care produce masini de spalat ieftine, cel mult mid-range, dar care detine si nume precum Siemens sau Neff sub denumirea carora stau masini de spalat nu doar scumpe, ci si foarte bine construite, de cea mai buna calitate.

Acelasi lucru se poate observa si la AEG si Zanussi, AEG fiind brandul producator de masini de spalat de top, in timp ce Zanussi inca ramane un important producator de masini de spalat accesibile.

Poza: expertreviews.co.uk