10 tulburări psihice rare

cow

Depresia, anxietatea, OCD sunt doar câteva. Dar cum rămâne cu tulburările psihice rare?

Mintea este un lucru minunat. La urma urmei, este ceea ce ne face umani și ne separă de animale. Dar, atunci când totul merge destul de prost, poate produce unele simptome îngrozitoare. Iată câteva tulburări psihice rare despre care probabil că nu ați auzit niciodată.

1. Aboulomania

Persoanele cu aboulomanie suferă de o condiție care îi împiedică să ia și cele mai simple decizii. Ei au o incapacitate cronică de a lua decizii.

2. Apotemnofilia

V-ați dorit vreodată să tăiați o parte din corpul vostru? Nu, nici eu. Dar cei cu apotemnofilie au o dorință patologică de a amputa un membru sănătos, cum ar fi un picior sau un braț. Cunoscuta ca „tulburare de identitate a integritatii corpului”, suferinzii sunt indemnati să-și indeparteze parti ale corpului.

3. Boantropie

Aceasta este una dintre acele tulburări mintale foarte rare, dar, totuși, extrem de îngrijorătoare pentru cei care suferă de ea. Oamenii cu boantropie sunt convinși că sunt vaci. Acestea vor imita acțiunile unei vaci, cum ar fi consumul de iarbă și mersul pe toate cele patru picioare. Ei se vor duce cu vacile în câmpuri, dar nu vor avea nici o idee de ceea ce fac.

4. Celebrifilie

Toți am avut o pasiune pentru o celebritate la un moment dat în viață. Dar cei cu celebrifilie au mai mult decât o dorință trecătoare. Ei suferă de o dorință sexuală covârșitoare obsesivă pentru o celebritate. Ei pot avea sentimente romantice sau pur erotice.

5. Deziluzia Cotard

Oamenii au o curiozitate morbidă când vine vorba de zombi și de strigoi. Pentru prima dată descrisă în 1880 de neurologul francez Jules Cotard, suferinzii cred că sunt morți-vii. Oamenii care suferă de deziluzia Cotard cred că trupurile lor putrezesc și se descompun. Unii sunt atât de convinși că sunt morți încât nu se obișnuiesc să mănânce sau să se ridice și, eventual, mor. Din fericire, aceasta este probabil una dintre tulburările noastre mintale extrem de rare.

6. Sindromul Ekbom

Persoanele care au sindromul Ekbom cred că pielea lor este infestată cu insecte. De asemenea, cunoscut sub numele de parazitoza deliranta, suferinzi simt mâncărimi reale și se pot zgâria până la punctul de sângerare.

7. Tulburare fracționară

Nimănui nu-i place să fie bolnav, dar cei cu tulburare fictivă, de fapt, sunt obsedați de asta. În mod intenționat se îmbolnăvesc. Ei vor crea boli și simptome și vor spune minciuni pentru a acoperi faptul că sunt bine.

8. Deziluzia Fregoli

Similar cu delirul Capgras, deziluzia Fregoli este o credință prin care cei suferizi cred că iubesc o persoană necunoscută. Oamenii cu delirul Capgras cred că cei dragi au fost înlocuiți de un impostor. Cu toate acestea, cei care suferă de această iluzie cred contrariul. Ei cred că un străin este un prieten sau un membru al familiei. Ei cred că acești străini poartă deghizări sofisticate pentru a-i induce în eroare.

9. Sindromul de retragere genitală

Persoanele care au acest sindrom suferă o adevărată durere alături de o frică înrădăcinată. Sunt siguri că într-un anumit moment, în viitorul apropiat, organele genitale se vor retrage în stomac. Odată ce se întâmplă acest lucru, ei vor muri. Aceasta este în principal o credință orientală care, din fericire, este foarte rară.

10. Sindromul Kluver-Bucy

Ați simțit vreodată nevoia de a face sex cu o mașină? Aceasta este una dintre cele mai rare tulburări psihice. Cei cu acest sindrom suferă de comportament sexual inadecvat pe care nu-l pot controla. Ei ar putea suferi de un fel de agnosie, prin faptul că le este greu să recunoască fețe și / sau obiecte familiare. Experții cred că acest sindrom este rezultatul unei leziuni cerebrale la nivelul lobului temporal. Ca atare, nu există nici un tratament cunoscut.

Aceste tulburări psihice rare trebuie doar să demonstreze că mințile noastre sunt capabile să producă cele mai bizare simptome. Din acest motiv, ele sunt extrem de greu de diagnosticat și tratat.