Cum sa utilizezi un polizor unghiular

polizor unghiular

Polizoarele unghiulare sunt masini electrice sau pneumatice destul de puternice, cu roti detasabile, care pot fi utilizate pentru anumite lucrari si sarcini din jurul casei, precum taierea anumitor placi mici, curatarea uneltelor de gradina, ascutirea lamelor de cosit si macinarea mortarului uscat. Este foarte bine ca inainte sa te apuci sa lucrezi cu un polizor unghiular, sa iti dai exact seama pentru ce trebuie sa il folosesti. Acest aspect te va ajuta foarte mult in procesul de a invata cum sa folosesti in mod corespunzator aceasta unealta care poate deveni destul de periculoasa atunci daca nu ai grija si nu respecti normele elementare de siguranta. Esti curios sa stii ce este un polizor unghiular? Un polizor unghiular este o unealta utila si versatila care te poate ajuta sa economisesti mult timp si energie si care poate fi utilizat in perfecta siguranta, daca urmezi anumite instructiuni simple.

Trebuie sa alegi polizorul unghiular care este cel mai potrivit pentru proiectul tau

In general, polizoarele unghiulare electrice sunt mai puternice si mai indicate sa fie folosite in cadrul lucrarilor ample, care acopera o suprafata mare. Polizoarele unghiulare pneumatice sunt mai putin puternice, dar sunt mult mai usor de manevrat si mai indicate sa fie utilizate in cazul lucrarilor mai mici, in spatii mai stranse de montaj.

Alege discurile adecvate

Discurile de slefuire, precum si tampoanele de lustruire, sunt utilizate pentru finisarea lucrarilor, in timp ce discurile de taiere sunt folosite pentru taierea placilor de dale, zidarie, otel sau tevi si perii de sarma, pentru a elimina rugina sau vopseaua. Discurile de slefuire sunt de asemenea disponibile pentru slefuirea metalului si a pietrelor.

Este foarte important sa nu folosesti niciodata un disc de taiere al polizorului unghiular pentru slefuire.

Cum sa utilizezi un polizor unghiular

Inainte de a utiliza polizorul unghiular, este indicat sa citesti cu atentie instructiunile si sa te asiguri ca intelegi recomandarile producatorului.

Fixeaza foarte bine obiectul pe care vrei sa il retusezi prin polizorul unghiular si asigura-te ca dispozitivul de protectie este bine fixat.

Tine destul de firm polizorul unghiular in mana, indreptat impotriva obiectului pe care vrei sa il lucrezi, mai degraba decat pe marginea acestuia.

Deplaseaza apoi acest polizor unghiular peste corpul obiectului, in directia manerului. Astfel, vei evita ca polizorul unghiular sa se rasuceasca si astfel sa alunece discul, ceea ce iti poate distruge munca si te poate rani.

Dupa ce ai terminat slefuirea obiectului respectiv folosindu-te de polizorul unghiular, indeparteaza cu grija polizorul de pe suprafata piesei.