De ce este denisiparea o masura vitala pentru eficientizarea unui foraj pe perioada verii?

Alegerea de a detine un foraj in propria curte va ofera acces nelimitat la apa potabila, care este critica in timpul verii. Temperaturile mai calde ne determina sa bem in mod cert mai multa apa, in timp ce cei mai mici membrii ai familiei vor fi tentati sa petreaca mai mult timp in curtea din spatele casei, in piscina, in compania razelor soarelui care ne incanta pana la apus. Totusi, v-ati gandit ce costuri genereaza umplerea piscinelor si udarea constanta a gazonului daca nu refaceti echilibrul forajului printr-un serviciu de denisipare puturi in plina vara?

Atat timp cat va ingrijiti de cateva aspecte importante legate de forajul dumneavoastra, sansele ca acesta sa sece ireversibil sunt eliminate sau cel putin diminuate. Iata cateva lucruri importante pe care trebuie sa le cunoasteti despre denisipare si care sunt motivele care ar trebui sa va puna pe ganduri:

  • Apa din foraj devine tot mai nisipoasa

Utilizarea cantitatilor de apa tinde sa creasca vara, in timp ce proprietarii cauta metode de utilizare a apei racoritoare pentru a-si crea un mediu cat mai reconfortant. Asta inseamna ca, daca forajul nu mai furnizeaza apa la calitatea initiala, confortul si sanatatea dumneavoastra vor avea de suferit. Pentru a evita aceasta problema, este indicat sa apelati la interventii profesionale de denisipari puturi si sa va asigurati ca forajul este inspectat si intretinut in vederea pregatirii pentru o vara caniculara.Exista un test pe care il puteti face acasa inainte de a apela la un serviciu de denisipare. Pregatiti o galeata de 5 l si incepeti sa aprindeti pompa. Daca in prima instanta, apa va curge mai greu si observati ca lichidul este insotit de particule de nisip, mai lasati apa sa curga pret de un minut. Se poate sa fie vorba despre un episod care poate aparea mai mult sau mai putin frecvent, in functie de amplasament si tipul de sol, insa se poate ca aceste episoade sa necesite o denisipare cat mai curand posibil.

  • Apa din foraj este insotita de un miros greu

Cunoastem faptul ca apa este un lichid incolor si inodor, insa daca detineti o proprietate pe care o vizitati doar in timpul verii si folositi forajul doar in lunile de vara,trebuie sa urmati o procedura adecvata de deschidere pentru a evita orice miros sau gust care se pot acumula dupa cateva luni de inactivitate. Este foarte posibil ca lichidul sa genereze un miros greu, uneori chiar si un gust atipic, ca urmare a prezentei si sedimentarii anumitor minerale in apa pe care urma sa o consumati.In astfel de cazuri, este suficient sa porniti robinetii pentru cateva minute pentru a lasa sa curga pentru cateva minute apa din stratul cel mai adanc al forajului. Acest lucru va va ajuta sa reimprospatati forajul cu apa curata si „pura”. In cazul in care apa este insotita nu doar de un miros greu, ci si de particule de nisip sau alte elemente cu caracter de colorare a acesteia, trebuie sa cereti sfatul unui specialist in forare inainte sa riscati severe imbolnaviri din cauza calitatii scazute a apei.

  • Temperatura apei se poate schimba

Temperatura apei din put poate sa se schimbe – sau poate cel putin sa apara. Unii proprietari de foraje observa ca apa din se simte mai rece in timpul verii si mai calda in timpul iernii. In realitate, temperatura nu se schimba, ci doar temperatura exterioara.Deoarece soarele nu poate incalzi apa subterana, apa ramane in jurul aceleiasi temperaturi, dar poate parea sa se simta mai rece sau mai calda pe baza temperaturii exterioare. Atunci cand temperatura aerului este mult mai fierbinte decat temperatura apei, apa se va simti rece si racoritoare.Daca intampinati probleme cu forajul in aceasta vara, va puteti baza pe un serviciu de denisipare premium pentru a reda eficienta si calitatea forajului dumneavoastra. Este vital sa va ingrijiti de calitatea apei generate prin forare, tinand cont de faptul ca cei mai mici membrii ai familiei se alimenteaza din aceasta sursa, insa mai important decat atat este faptul ca orice foraj are nevoie frecvent de un upgrade pentru o functionare optima pe termen lung.