Declarații din 2010 ale europarlamentarului PD-L, Cristian Preda

cristian preda

Europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, declară la Realitatea FM că în statutul partidului nu există nici o prevedere care să susţină interdicţia membrilor de a participa la emisiunile televiziunilor Realitatea TV şi Antena 3. Preda declară că nu este de acord cu decizia PD-L de boicotare a unei părţi a presei.

Cristian Preda: Nu e în regulă ca un partid să boicoteze presa. Cu atât mai mult cu cât e un partid de guvernare.

Moderator: Ce se va întâmpla în continuare? Credeţi că se va păstra această interdicţie?

Cristian Preda: Am spus, eu respect Statutul, care tocmai a fost validat astăzi de această stimabilă adunare şi în Statut scrie că noi respectăm libertatea presei. Or, respectul pentru libertatea presei înseamnă refuzul oricărui boicot. Singurul boicot acceptabil este boicotul unei prese extremiste, dar noi trăim într-un stat de drept şi o presă extremistă nu îşi are rostul. Dacă ea ar apărea ar fi expulzată, marginalizată.

Ieri, Biroul Politic Central al PD-L a decis că nici un membru al partidului nu mai are voie să participe la dezbaterile posturilor TV Antena 3 şi Realitatea TV până când acestea nu vor reveni la o informare critică, dar corectă a opiniei publice. Prim-vicepreşedintele Adriean Videanu a declarat astăzi pentru Agerpres că europarlamentarul Cristian Preda ar putea fi sancţionat pentru afirmaţiile sale.