Diferenta dintre OCD si perfectionism

Tulburarea obsesiv-compulsiva sau OCD si perfectionismul au devenit cuvinte comune pe care oamenii le folosesc pentru a se descrie pe ei insisi in anumite contexte.

OCD si perfectionismul se pot manifesta intr-adevar destul de asemanator, atunci cand te afli in contact cu colegi, prieteni sau membri ai familiei. Cu toate acestea, ele sunt foarte diferite in modul in care oamenii sunt afectati in viata de zi cu zi.

Prin ce difera tulburarile din spectrul OCD de perfectionism?

            OCD este o tulburare mentala. Exista un set de simptome pe care o persoana trebuie sa le manifeste pentru a fi diagnosticata cu aceasta tulburare. Perfectionismul este un set de trasaturi de personalitate si preferinte pe care cineva ar putea sau nu sa le adopte de-a lungul unei zile.

OCD-ul si perfectionismul difera datorita capacitatii unei persoane de a suprima gandurile sau sentimentele negative. Actiunile si comportamentele unei persoane cu OCD sunt involuntare si necontrolate. Ei nu isi pot controla comportamentele, gandurile sau sentimentele.

De asemenea, pentru a fi diagnosticat cu OCD, o persoana trebuie sa aiba o obsesie. O obsesie este un gand sau o imagine care apare in mintea cuiva in mod repetat si persistent. In multe cazuri, aceste ganduri, imagini sau indemnuri pot provoca anumite pericole.