Fierăstraiele pendulare fără cablu sunt la modă

costintanasescu

Povestea fierăstraielor pendulare a început în urmă cu mai bine de 60 de ani, totul pornind de la un inginer al unei companii Elvețiene care a fost inspirat de mișcarea unei mașini de cusut astfel încât s-a gândit să înlocuiască acul de cusut cu o lamă. Astfel a luat naștere fierăstrăul pendular, o unealtă capabilă să taie foarte fin și detaliat materiale precum lemnul.

Odată cu trecerea timpului, fierăstrăul pendular a devenit din ce în ce mai popular, numai Bosch reușind să distribuie anual peste 20 de milioane de pendulare în toată lumea, încă de când a preluat controlul respectivei companii în cadrul căreia s-a descoperit această unealtă.

Fierăstrău cu sau fără cablu

Pornind de la ideea cumpărării unui fierăstrău pendular cu acumulator, dar asumându-mi că asta cauți din moment ce ai ajuns aici, ceea ce urmează să scriu va face referire exclusiv la fierăstraiele fără cablu, mai exact a acelor fierăstraie pendulare cu acumulatori Li-ion. Pentru a avea o perspectivă mai bună asupra beneficiilor unei baterii Li-ion într-o unealtă de mare putere, vezi mai multe detalii în acest ghid de achiziție.

Principalul motiv al cumpărării unui fierăstrău pendular este flexibilitatea și confortul de a folosi unul: oriunde, oricând, fără a fi nevoie de o sursă fixă de curent, dar în limita energiei stocate de acumulator. Dezavantajul ar fi acesta, că bateriile se încarcă frecvent, în funcție de cât de mult este solicitat pendularul.

Tăierea unor materiale mai dure, spre exemplu, solicită mai mult motorul fierăstrăului pendular, deci energia acumulată se va consuma rapid. Altfel spus, dacă știi de la bun început că ai de gând să folosești fierăstrăul pendular pe perioade mult mai mari de timp și nu doar pe lemn, se recomandă orientarea spre un fierăstrău pendular cu cablu de alimentare, nu doar pentru că este mai puternic, dar și pentru că funcționarea este limitată doar de distanța dintre cea mai apropiată sursă de curent și pendular.