Întrebări care vă vor face să vă gândiți la sensul vieții

life

Semnificația vieții este una dintre acele întrebări care ne face să gândim. Găsirea sensului vieții poate fi aproape imposibilă. Depinde de cine sunteți, de vârsta dvs. și de ceea ce este cu adevărat important pentru dvs. Fiecare dintre noi prețuim lucruri diferite în momente diferite, dar există o serie de întrebări care ne fac să ne gândim la micile complicații ale vieții.

Viața este mult mai mult ca să poată fi rezumată la o singură întrebare, deci uitați opt întrebări care să vă facă să vă gândiți la viață ca o sumă a părților sale.

1. Suntem mai inteligenți sau mai leneși?

Tehnologia este una dintre realizările încununate ale omului. Tehnologia este profund integrată în viața de zi cu zi și face viața mult mai ușoară. Este adevărat că suntem capabili să facem mult mai mult cu tehnologia decât făceam în trecut, dar poate că ne face și mai leneși.

Cu mai multe tehnologii avem mai puțină nevoie de a gândi. Putem să cerem smartphone-urilor noastre răspunsul la orice întrebare. Poate ne face leneși, găsind comenzi rapide acolo unde este posibil.

2. De ce nu avem o limbă globală?

Comunicarea este una dintre cele mai importante aptitudini. Este curios de ce nu am creat un fel de limbă globală vorbită de toți pentru a permite comunicării să prospere. Importanța culturii și a patrimoniului a împiedicat integrarea globală și a subliniat importanța cine suntem ca oameni.

3. De ce lăsăm banii să ruineze vieți când este ceva ce noi înșine am creat?

Una dintre cele mai importante întrebări care vă va fac să vă gândiți la semnificația vieții este semnificația banilor. Bani controlează literalmente fiecare aspect al vieții noastre, chiar dacă oamenii i-au creat.

Permitem să distrugă viața celor săraci și să dea control celor care au mai mult. Cred că, de fapt, acesta este răspunsul pe întrebarea de mai sus.

4. Putem avea cu adevărat credință în ceva ce nu putem dovedi?

Religia este un lucru curios pentru mulți. Pentru cei care nu cred, poate fi confuz cum putem avea încredere în ceva ce nu putem vedea. Religia nu este singurul lucru în care credem și pe care nu o putem vedea fizic.

5. Dacă teama nu ar exista, ce ați face?

Frica este ceva care ne ține pe toți pe loc. Teama de a fi rănit, teama de respingere, teama de eșec. Dacă teama nu ar exista, ce ați face? La ce te-ai strădui? Ce ați încerca să realizați?

6. Ne-am născut cine suntem sau devenim cine suntem prin experiență?

Cât de mult din noi se compune din genetică și ce învățăm pe măsură ce creștem? Vă face să vă întrebați cât de multă viață este sub controlul nostru sau dacă o anumită cantitate de destin este implicată în viitorul nostru.

7. Poate timpul să fie diferit?

Știm cu toții că timpul zboară când vă distrați, dar este adevărat? Când ne-am plictisit observăm că timpul trece mai lent și când ne bucurăm de noi înșine, pare să se accelereze. Deși construcția timpului nu își schimbă niciodată ritmul, experiența noastră în acest sens da.

8. Este dragostea cu adevărat răspunsul?

Dragostea este subiectul a sute de cântece de dragoste, poezie și artă, dar este cu adevărat răspunsul și, dacă este, la ce este răspunsul? Putem găsi fericire în realizări și în viețile noastre personale, dar avem nevoie de dragoste pentru a ne simți împliniți?