Lista de dorințe

lista de dorinte - wish list

Toată ziua îmi fac programul în funcție de o listă. Infama todo list. Bifez și trec mai departe, la nesfârșit. Trebuie să recunosc avantajele unei astfel de liste: nu uit nimic și pot alege și modifica ordinea în care rezolv fiecare lucru în parte.

Ce se întâmplă însă în plan personal? Mi-am impus să nu am o astfel de listă. Lucrurile personale pe care le uit înseamnă că nu au avut importanță. Și-atunci de ce să trișez și să mi le aduc aminte dintr-o listă?

În primii ani de muncă linia dintre servici și viața personală nu exista. N-aveam nicio listă, făceam ce mi se spunea și mai presus de toate, învățam. Furam meseria de la oricine mi se părea bun. Și acum învăț, însă am parte de alte responsabilități.

Totuși, dacă ar fi să-mi fac o listă cu dorințe personale, nu ar depăși o jumătate de pagină.

  • În primul rând îmi doresc sănătate pentru mine și familia mea. De când m-am accidentat la ski tot amân vreo 2 intervenții chirurgicale pe care mai devreme sau mai târziu tot va trebui să le fac;
  • În al doilea rând, mi-ar plăcea să am mai mult timp pentru familie. Să colindăm lumea, să dorm mai mult și de ce nu, să stau degeaba;
  • Și ultimul lucru de pe listă, îmi doresc o curte atașată unei case construite pe pământ, pentru a nu-l mai chinui pe Athos să trăiască într-un apartament de bloc comunist.

Ce nu îmi doresc este mult mai simplu de enumerat.

  • Să mă potcovesc cu rate la credite noi;
  • Să îmi schimb mașina sau să fac vreo altă tâmpenie asemănătoare;
  • Să nu dorm noaptea de griji.