Omul de afaceri George Becali a fost arestat preventiv

becali arestat

Omul de afaceri George Becali şi patru dintre gărzile sale de corp, între care şi Cătălin Zmărăndescu, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Judecătorii au decis că aceştia ar reprezenta un pericol pentru ordinea publică pentru că au decis să-şi facă dreptate singuri. Ei sunt acuzaţi de privare de libertate şi uz de arme. Este vorba de cazul celor 3 bărbaţi care i-ar fi furat maşina lui Becali în luna ianuarie şi care, potrivit poliţiei au fost duşi în Pipera cu forţa de oamenii acestuia şi ţinuţi acolo timp de 3 ore. Avocatul lui Becali, Gheorghe Mateuţ, a declarat la Realitatea FM că decizia judecătorului a fost deja atacată.

Gheorghe Mateuţ: „Vom vedea care sunt motivele care au stat la baza dispoziţiilor. Oricum, este o încheiere nedefinitivă pe care am atacat-o deja cu recurs. Deja am declarat recursul şi vom face şi o declaraţie scrisă”.

Mai mult, Gheorghe Mateuţ spune că decizia arestării a fost luată fără respectarea legii. Lipsirea de libertate în mod ilegal de care este acuzat Gigi Becali se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani conform art. 189 din Codul Penal.