Realitatea și natura ei

reality

Ca specie, rasa umană a evoluat până la punctul în care ne punem întrebări fundamentale pentru a ajuta la înțelegerea existenței noastre. O astfel de întrebare este: Care este natura realității?

Dacă v-am cerut să explicați ce este realitatea, ați putea răspunde spunând că totul este „acolo”. Acestea sunt lucrurile pe care le puteți vedea, atinge și auzi. Dar dacă v-aș spune că natura realității este de fapt ceva diferit?

„Realitatea este doar o iluzie, deși una foarte persistentă”. Albert Einstein

Realitatea este în mintea noastră

Realitatea este în creierul nostru. Este un concept greu de înțeles, însă luați în considerare acest lucru; nu există culori reale sau sunete sau mirosuri în exterior. Deci, ce este afară?

Ei bine, culoarea este formată din unde electromagnetice, iar culoarea pe care o vedem depinde de lungimea acestor valuri. Sunetul este un strat de aer comprimat, iar mirosul este o moleculă de aer. Creierul nostru le interpretează pe acestea drept culoare, sunet și miros. Deci, în realitate, realitatea este conturată de miliarde de neuroni care trag pentru a forma o imagine bogată și multi-colorată.

Am construit propria noastră natură a realității prin experiențe repetate pe care le clasificăm și catalogăm. De exemplu, știm că trebuie sî mergem pe trotuar. Acest lucru se datorează faptului că am întâlnit pavaje de mai multe ori în viețile noastre. Structurile înalte de culoare maro cu lucruri verzi pe ele sunt copaci și așa mai departe.

Acesta este modelul nostru intern de realitate și ne permite să navigăm prin viață, înțelegând ceea ce vedem, auzim, mirosim și atingem.

Dar simțurile noastre ne pot înșela? Știm că animalele nu au aceeași realitate ca noi. Liliecii, de exemplu, folosesc sunete pentru a naviga. Câinii au un mirosul foarte puternic, dar o vedere mai slabă decât noi.

Destul de literal, cel puțin 96% din „realitate” implică invizibilitate pentru noi. „Dacă ne deschidem mințile la ceea ce nu putem vedea, atunci ar putea fi necesar să regândim cât de mult știm despre realitate”. – Ziad Masri, Realitatea dezvăluită