Tot ce voiai sa stii despre Moley, robotul-bucatar personalizat inteligent

robot de bucatarie Moley

Robotul de bucatarie performant Moley a fost inventat de catre Mark Oleynik si este primul robot de gatit complet automatizat si inteligent. Acesta se va lansa pe piata in anul 2018.

Acesta nu este un robot asa cum te-ai obisnuit pana acum. Pe langa tehnologia de bucatarie-formata din doua maini complexe si articulate- Moley cuprinde dulapuri de bucatarie, un set complet de echipamente si aparate de bucatarie si un sistem de captare a miscarii de inalta tehnologie, care permite robotului de bucatarie sa se miste la viteza umana si sa gateasca orice poate un bucatar uman.

Acest sistem de captare a miscarii va fi de asemenea folosit pentru a genera o biblioteca digitala de retete care sa ii fie de ajutor lui Moley. Deci, poti sa iti iei adio de la a cauta uneori pe ultima suta de metri retete pe diverse bloguri de mancare, pentru a gasi o recenta decenta si sanatoasa pe care sa o incropesti in 20 de minute. Moley va face asta pentru tine.

Moley Robotic Kitchen a fost fondat pentru prima data in anul 2014 de inginerul in robotica si medical Mark Oleynik. Design-ul robotului este modular si, ca rezultat, poate fi configurat sa se potriveasca in toate bucatariile, fie mari sau mici.

Moley poate gati una din sutele de retete care sunt stocate in biblioteca sa digitala. In zilele in care simti nevoia sa gatesti singur, robotul de bucatarie Moley poate fi depozitat cu usurinta in bucatarie.

Reteta inregistrata poate fi gatita de Moley de nenumarate ori. Dupa ce ingredientele au fost plasate pe recipientele speciale, robotul poate incepe gatitul.

Design-ul lui Moley este modern si atractiv, fara a fi ultra-futurist. Fiind modular, acesta poate fi configurat sa se potriveasca spatiilor de bucatarie obisnuite intr-o gama larga de locuinte din intreaga lume. Moley poate fi folosit de asemenea de catre bucatari umani atunci cand este necesar, prin indepartarea bratelor robotice.

Fondatorii robotului de bucatarie Moley nu au confirmat inca pretul final al unui robot, insa un purtator de cuvant a spus ca va fi probabil “ridicat”. Si desi au recunoscut ca eticheta impusa de pret a produsului il va recomanda numai in cazul oamenilor bogati sau ai proprietarilor de hoteluri si restaurante, ei spera ca in cele din urma Moley sa fie accesibil unei game mai largi de consumatori, chiar si celor care lucreaza in spitale si asistentilor medicali.