5 beneficii surprinzătoare ale gândirii cu voce tare, susținute de știință | Partea a II – a

5 beneficii surprinzătoare ale gândirii cu voce tare, susținute de știință Partea a II - a

5 Beneficii surprinzătoare ale gândirii cu voce tare

Aici prezentăm cinci dintre cele mai surprinzătoare moduri de a gândi cu voce tare pot fi benefice și studiile științifice care explică de ce.

Auto-motivare

Uneori putem găsi motivația evazivă când vine vorba de abordarea unei sarcini provocatoare. Cu toate acestea, putem fi de fapt grozavi în a ne oferi propria noastră discuție. Studiul lui Kamal asupra autoculturii pozitive arată că gândurile noastre pot avea implicații uriașe asupra emoțiilor, motivațiilor și realizărilor noastre și un impact mai mare poate fi obținut prin gândire cu voce tare.

Într-adevăr, atunci când vă pregătiți pentru interviuri, este o idee grozavă să nu gândiți doar pozitiv la rezultat, dar să vă spuneți de fapt că va merge bine. Dacă vă simțiți jos, să vă spuneți că lucrurile vor fi în regulă și să vă complimentați cu ceva ce ați făcut bine astăzi, de asemenea, poate avea un efect notabil asupra stării de spirit. Totuși, trebuie să evitați să lăsați ca vorbirea negativă de sine să vă strice viața.

Procesare perceptivă îmbunătățită

Semnele audio sunt mult mai ușor de procesat decât instrucțiunile pe care le citim sau le gândim în tăcere prin vorbirea interioară. Acest lucru este susținut de un studiu pentru Universitatea din Wisconsin. Participanții au primit fie instrucțiuni scrise, fie li s-a spus să citească instrucțiunile cu voce tare când se uită la o poză. Cei care citesc cu voce tare instrucțiunile au putut să o găsească mai bine.

Vocalizarea cuvântului a îmbunătățit capacitatea participanților de a vizualiza ceea ce căutau, ceea ce indică o creștere a puterii de procesare a creierului lor. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când folosim vorbirea interioară, avem mult mai multe șanse să sărim de la un gând la altul și într-un ritm mai rapid decât am fi în stare să gândim și să vorbim cu voce tare.