5 beneficii surprinzătoare ale gândirii cu voce tare, susținute de știință | Partea a III – a

5 beneficii surprinzătoare ale gândirii cu voce tare, susținute de știință Partea a III - a

Abilități îmbunătățite de rezolvare a problemelor

Programatorii de calculator folosesc în mod obișnuit o metodă cunoscută sub numele de rață de cauciuc pentru a depăși cele mai dificile probleme. Se referă la conversația problemei în cea mai de bază formă pas cu pas la cel mai apropiat lucru de pe birou, să zicem o rață de cauciuc, de exemplu? Prin explicarea a ceea ce doresc să obțină codul și intrând în detaliu linie a modului în care va face acest lucru în timp ce vorbim cu voce tare, răspunsul îmi apare curând în minte ca și cum ar fi sărit din gândurile vorbite.

Acest lucru este susținut de un studiu realizat de Dr. Christopher Atkin pentru Universitatea Nottingham Trent, care a găsit participanții care vorbeau prin sarcini complexe erau mult mai buni la rezolvarea problemelor. De fapt, participanții la acest studiu au făcut 78 de procente mai puține greșeli decât participanții au cerut să finalizeze sarcinile lucrând lucrurile în capul lor. Gândirea cu voce tare îți concentrează atenția și îmbunătățește concentrarea, facilitând rezolvarea îmbunătățită a problemelor.

O sincronizare și o precizie îmbunătățite

Gândirea cu voce tare s-a dovedit a fi benefică și în ceea ce privește calendarul și precizia. De exemplu, un studiu a privit efectul folosirii gândirii cu voce tare ca un instrument de motivație pentru a îmbunătăți performanțele la baschet. Au descoperit că jucătorii care se instruiau verbal erau capabili să treacă și să tragă mai exact. Studiul a menționat în mod special că auto-conversația instructivă (IST) a îmbunătățit precizia și sincronizarea, în timp ce discuția motivațională de sine (MST) a ajutat la sarcinile bazate pe viteză.