5 beneficii surprinzătoare ale gândirii cu voce tare, susținute de știință | Partea I

5 beneficii surprinzătoare ale gândirii cu voce tare, susținute de știință Partea I

Vorbind cu tine cu voce tare este de obicei văzut ca un faux pas social. Într-adevăr, suntem încurajați să încetăm să ne ghidăm comportamentul, vorbind cu încărcarea pe măsură ce îmbătrânim. Cu toate acestea, un studiu recent realizat de Universitatea Bangor a descoperit că a gândi și a vorbi cu voce tare poate oferi de fapt o serie de beneficii și a vorbi cu tine însuți poate fi chiar un semn de inteligență.

Dar poate gândirea cu voce tare poate avea beneficii în ceea ce privește concentrarea, realizarea mai multor sarcini și controlul emoțiilor așa cum sugerează acest studiu? În acest post, vom analiza 5 beneficii surprinzătoare ale gândirii cu voce tare și știința din spatele motivului.

Gândirea cu voce tare contra gândirii interioare

De multe ori vorbim cu noi în tăcere în propriile noastre capete pe parcursul zilei, ne punem întrebări tăcute pentru a găsi ce avem nevoie pentru a ieși din casă, pentru a pregăti cina sau pentru a ne completa munca. Această discuție interioară este atât sănătoasă, cât și utilă atunci când vine vorba de organizarea gândurilor și emoțiilor noastre. Cu toate acestea, în studiul de la Universitatea Bangor, gândirea cu voce tare, în timp ce finalizarea unei sarcini a fost găsită pentru a îmbunătăți controlul în comparație cu vorbirea interioară.

Un studiu separat a descoperit, de asemenea, că participanții au spus să spună cuvinte aleatorii cu voce tare în mod repetat, în timp ce încercarea de a îndeplini o varietate de sarcini a făcut imposibil să se spună ce să facă pentru a realiza sarcinile. Aceasta servește pentru a arăta puterea de a vorbi cu voce tare într-un mod negativ, dar care sunt avantajele gândirii cu gânduri cu voce tare?