5 diferențe culturale între Est și Vest

umbrella

În momentul de față, mulți dintre noi care călătoresc în străinătate, suntem fascinanți să descoperim ce diferențe culturale există, în special între Est și Vest.
De la educație, la locul de muncă, la relații și familii, iar în multe dintre aceste exemple, diferențele culturale sunt destul de vaste.

Majoritatea diferențelor culturale se concentrează în jurul a două concepte:

Individualismul – favorizează individul ca o entitate independentă și încurajează auto-promovarea și auto-meritul.
Colectivismul – indivizii fac parte dintr-un grup și nevoile grupului vin înaintea individului.

5 Diferențe culturale între Est și Vest
1. Individul
În societatea occidentală, regulile individuale au consecințe asupra societății, a locului de muncă, a familiei, chiar și a relațiilor. De exemplu, în Occident, admirăm „omul individualist”. Vrem validarea pentru propria stimă de sine, dar nu pentru un grup anume mai special. Acest lucru ne poate determina să ne supraevaluăm propriile abilități . De exemplu, un 94% dintre profesorii americani s-au clasat drept „mai buni decât cei medii” atunci când au fost întrebați despre competența lor.

2. Familia
Familia joacă un rol extrem de important în societatea estică. În special în ceea ce privește aranjamentele de viață. În Occident, este un ritual de trecere la maturitate a copiilor să se mute la o anumită vârstă. Obținerea propriei locuințe este un semn de independență. În timp ce în Est nu este nevoie ca aceștia să părăsească familia.

În est, cuplurile căsătorite nu se mută din casa familiei. De fapt, o femeie nou-căsătorită va merge să locuiască împreună cu familia soțului ei. Cuplurile occidentale căsătorite de obicei trăiesc împreună înainte de a se căsători. În Est, accentul se pune foarte mult pe familie.

3. Dragoste și relații
Vesticii cred că trebuie să existe o persoană specială în lume doar pentru ei. Aceștia se vor angaja într-o căutare fără sfârșit pentru persoana perfectă pentru ei și doresc ca o singură persoană să îi completeze. Dragostea, în Occident, înseamnă emoții puternice, un carusel cu urcări și coborâșuri.

În Est, situația este mult mai calmă. Oamenii au încredere că vor avea șansa la o dragoste adevărată prin diverse împrejurări. Ei se stabilesc alături de un partener cu care au o prietenie profundă. Aceasta este temelia în care dragostea va crește. Esticii își fac un angajament de durată. În Est, potențialii parteneri trebuie să aibă aprobarea familiei. De fapt, căsătoriile aranjate sunt o tradiție vie, ce încă există în Est. Acest lucru este practic nemaiauzit în Occident.

4. Educația
În Occident, accentul se pune foarte mult pe realizarea individuală și pe promovarea abilităților naturale. Elevii sunt încurajați să gândească singuri, iar participarea este esențială. Elevii sunt așteptați să îi provoace pe lectorii lor. Profesorii doresc să stârnească interesul studentului și să-i facă curioși cu privire la subiectul lor. În școlile occidentale, studenții sunt contribuitori la propria educație. De asemenea, dacă un student nu reușește, școala sau instituția este acuzată de acest fapt.

Dimpotrivă, în Est, fiecare elev este egal și are aceeași șansă de succes academic ca și orice alt student. Munca grea este calea spre succes. În plus, în școlile din Est, disciplina poate depăși orice problemă academică cu care se pot confrunta elevii. Nu există alte motive pentru ca un student să eșueze. Cu toate acestea, dacă o fac, cu siguranță nu e vina școlii.

5. Locul de muncă
În cele din urmă, Estul și Vestul diferă în multe privințe atunci când vine vorba de locul de muncă. În societatea occidentală, dacă mergeți într-un birou este posibil să vedeți spații separate desemnate pentru muncitori, iar managerul are propriul birou. Alți membri ai personalului sunt definiți prin dimensiunea și izolarea zonelor lor de lucru. În schimb, lucrătorii din Est se bucură de un mediu de lucru mult mai deschis. Aici managerii și personalul superior se amestecă cu muncitorii obișnuiți. În Occident, formarea relațională cu partenerii de muncă tinde să fie extinsă pe perioade lungi. Cu toate acestea, în Est, sunteți imediat tratați ca o familie apropiată.

Acestea sunt doar câteva diferențe culturale între Est și Vest, desigur, există extrem de multe alte deosebiri între civilizații.