5 motive pentru a vă iubi atunci când aveți o boală mintală

Unul dintre cele mai crude lucruri despre a trăi cu o boală mintală este faptul că aceasta devine „bătăușul” din viața ta. Boala vă distruge stima de sine și vă face să credeți ce spune stigmatizarea despre persoanele cu boli mintale (semne ale stigmei de sine). Pentru a vă ajuta să vă regăsiți perspectiva asupra dumneavoastră, iată câteva motive pentru a vă iubi:

1.Aveți speranțe, vise și obiective. Afecțiunile psihice le pot face dificil de realizat, dar asta nu înseamnă că nu există. Viziunile de viață nu au o limită minimă de viteză și de asemenea nu pot fi date la o parte.
2.Aveți un set propriu de valori și un sentiment al importanței pentru dumneavoastră. Având o boală psihică nu înseamnă că nu credeți în nimic.
3.Aveți abilități și talente unice. Anumite lucruri se întâmplă în creierul tău, care pot face viața dificilă, dar pentru tine e mai mult decât acele lucruri.
4.Aveți forțe personale în interiorul vostru. Ele sunt o mare parte din cine sunteți. Boala ta nu este.
5.Chiar și în zilele cele mai proaste, tu ești tu. Tu supraviețuiești. Ai o scânteie în tine, care nu se oprește niciodată. Boala ta ar putea uneori arunca o umbră peste ea, dar nu poate stinge acea strălucire interioară. Apelând la visele, obiectivele, valorile, abilitățile, talentele și puterile personajului, poți să transformi treptat acea scânteie într-o flacără.

Așa că, dacă încercăm să fim cât mai pozitivi și încercăm să ne îndeplinim scopurile, dorințele, aspirațiile, calitatea vieții noastre se va îmbunătății radical.