Arta atenției distributive și cum să o stăpânești pentru a-ți mări productivitatea

Privim negativ atenția divizată sau multitaskingul, dar poate fi foarte benefic pentru creșterea productivității.

Atenția divizată are o conotație negativă de a nu acorda sarcini întregii dvs. atenție. Deși acest lucru poate fi adevărat, există modalități de a vă îmbunătăți abilitățile de multitasking pentru a crește productivitatea. Tot ce este nevoie este un pic de practică pentru a înțelege când și cum să folosești atenția divizată în mod corespunzător.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a perfecționa arta atenției divizate, astfel încât să vă puteți îmbunătăți eficiența.

Ca în orice domeniu, practica ajută la perfecțiune
Practica este cheia pentru a stăpâni orice abilitate, iar cheia pentru a stăpâni atenția divizată nu este diferită. Multitasking-ul poate fi dificil și stresant la început, deoarece multe lucruri se întâmplă imediat. Cu toate acestea, cu suficientă practică, veți începe să vă intensificați instinctele și reacțiile.

Începeți cu două sau trei sarcini o dată și construiți-vă până la câteva sarcini. Prin pornirea cu lucruri mici, vă veți instrui și creierul pentru a păstra mai bine informațiile. Acest lucru este esențial pentru a stăpâni arta atenției divizate, deoarece trebuie să vă amintiți ce faceți înainte de a vă schimba sarcinile.

Va dura mult timp înainte de a vă putea lăsa foarte multe sarcini de făcut, astfel încât să vă acordați timp și răbdare pentru a face totul bine. Scopul este de a dezvolta o anumită cantitate de memorie musculară, astfel încât creierul dvs. să poată reține informații în timp ce știe să răspundă repede la un e-mail.

Recunoașterea sarcinilor se poate face cu atenție distributivă
Nu toate sarcinile sunt potrivite pentru multitasking și trebuie să faceți diferența între cele care sunt și cele care nu sunt. Chiar dacă accelerați prin sarcini, creierul dvs. este puțin mai lent când faceți multe lucruri simultan.

Unele sarcini necesită mai multă atenție decât aceasta, mai ales dacă acestea sunt importante. Asigurați-vă că ați alocat timp pentru activități care necesită atenție maximă. Poate fi util să folosiți un sistem de clasificare pentru a anula sarcini mai importante din cele mai puțin importante.

Scrieți totul
Scrierea lucrurilor pe hârtie va face o mică presiune din creier doar pentru că nu va trebui să vă amintiți toate lucrurile. Dacă trebuie să te întorci la ceva, notează-ți. Dacă vă aflați în mijlocul gândirii înainte de comutarea sarcinilor, scrieți-o astfel încât să nu o uitați. Nimic nu este mai enervant decât să uiți de unde ai plecat.

Luați pauze regulate
Multitasking-ul este o muncă grea pentru creier și nu puteți menține atenția divizată pentru totdeauna. Asigurați-vă că luați pauze regulate în proces, la fiecare două sau trei ore, astfel încât creierul dumneavoastră are timp să se odihnească.

Faceți o plimbare pentru a vă reîmprospăta și a vă reînvia circulația, iar creierul dumneavoastră lucrează la capacitate maximă. Lăsați-vă să nu mai vă gândiți la ceea ce trebuie făcut și să vă permiteți mintea să rătăcească. Oferirea unei pauze bune va reduce stresul și vă va permite să vă concentrați atunci când vă întoarceți la muncă.

Acordați-vă anumite lucruri pentru atenția dvs. deplină
Multitaskingul și atenția divizată pot fi utile pentru a obține o mulțime de lucruri deodată, dar creierul dvs. trebuie, de asemenea, să acționeze cu toată atenția. Schimbând între atenția divizată și atenția maximă, creierul devine mai puternic la ambele.

Acest lucru înseamnă că, chiar și atunci când schimbați sarcinile, creierul dvs. încă mai știe să dea o sarcină adecvată. Chiar dacă lucrați la mai multe sarcini, creierul dvs. va da atenția deplină înaintea de exercitarea sarcinii.

Prioritizați și sarcinile de grup
Este benefic să acordați prioritate sarcinilor importante care necesită atenția dvs. deplină pentru a vă asigura că se concentrează asupra acestora. Cu toate acestea, poate fi utilă și gruparea sarcinilor care pot fi abordate simultan; lucruri precum verificarea corespondenței și oferirea răspunsurilor pot fi făcute într-o perioadă mare de timp.

Prin gruparea acestor lucruri împreună și petrecerea unei ore sau două pe zi, veți limita distragerile de la cele mai importante sarcini. Acest lucru vă va îmbunătăți productivitatea în cazul abordării proiectelor mai mari și mai urgente.