Care este originea Universului? 7 cele mai intrigante teorii

Există multe teorii despre originea universului. Unele dintre aceste idei se bazează pe aspecte spirituale, în timp ce unele sunt înclinate cu ajutorul minții, la fel ca unele idei ale universului nostru.
Te-ai întrebat vreodată despre originea universului? Bineînțeles că majoritatea au făcut-o deja. Deși suntem mici în comparație cu imaginea de ansamblu, ne prosperăm să învățăm din ce în ce mai multe despre unde am venit. Gândindu-ne la întregul univers, cu frumusețea sa spectaculoasă, ne lasă să visăm spre originile noastre dincolo de imaginația noastră.

Doar câteva idei despre cum a început totul
Dacă credeți că ați auzit totul, luați o pauză. Există numeroase teorii care explică originea modului în care am ajuns în universul nostru. Multe dintre aceste teorii, putem spune că sunt ciudate și interesante. În timp ce multe sunt teorii comune pe care le-am auzit înainte, toate sunt intrigante. Să aruncăm o privire la câteva dintre acestea.

1. Găuri albe
S-ar putea să fiți familiarizați cu găurile negre. Cei mai mulți oameni sunt. Dacă nu, iată o defalcare. O gaură neagră este rezultatul unei stele care a murit, creând o gaură care trage în lumină și orice altă materie care o înconjoară. Găurile albe funcționează în sens contrar. În loc să tragă materia existentă către aceasta, o aruncă.

Gaura albă este o zonă de spațiu, care nu poate lua nimic din afară, ci doar o aruncă. Înseamnă că o gaură albă ar putea fi nașterea unei stele sau a unei mulțimi de stele. Desigur, aceasta este doar o teorie ipotetică, creată de ideea de relativitate care provine din creierul lui Albert Einstein.

2. Teoria Big Bang
O origine ar putea explica, în termeni simpli, începutul universului. Teoria Big Bang este una populară, mai ales în rândul celor care nu cred în creaționism. Practic, teoria Big Bang spune că universul a venit dintr-o singură masă solidă.

Într-o clipă, totul a început să se extindă. Materia și energia au zburat prin negură pentru a crea universul. Această radiație de fond rămasă din spatele universului în expansiune. În anii 1920, Edwin Hubble a prezentat această teorie a universului în expansiune, de unde rezultă evoluția teoriei Big Bang.

3. Teoria înghețării lente
Deci, dacă Big Bang nu a fost începutul real, ci doar o parte a procesului? Ei bine, cu teoria înghețării lente, este foarte posibil. În această teorie, se pare că universul a început într-o pre-existență rece și goală.

Particulele din această existență au devenit atât de grele, în timp ce gravitația a slăbit, încălzind astfel radiațiile provenind de la masele mai grele. Big Bang-ul nu a fost deloc o întâmplare mare, ci un proces de încălzire și extindere lentă care produce stele și apoi galaxii întregi de-a lungul a miliarde de ani.

4. Mirajul găurii negre

Universul poate avea origini stranii, la fel ca acesta. Pregătește-te să îți înveți mintea în jurul aceste idei. Fizicienii au sugerat că universul nostru este pur și simplu o sferă tridimensională într-un univers tridimensional. Cred că poți spune un univers în altul.

Nu am existat până când o stea 4D s-a prăbușit creând o gaură neagră 3D sau un alt eveniment. Materialul stelei căzute a format o membrană tridimensională în jurul orizontului evenimentului. Apoi, expansiunea a avut loc în interiorul membranei, deci universul pe care îl știm cu toții.

5. Crearea de plasmă
Teoria plasmei se concentrează pe electromagnetism. Ideea de bază este că un fel de proces electric a creat totul în universul prezent. Acestea includ stelele, cometele și soarele. Mulți oameni cred că ceea ce le înconjoară sunt filamente uriașe de ioni și electroni. Forțele de la electromagnetism răsucesc electronii și ionii. Această teorie sugerează că universul are o vârstă și o dimensiune infinită.

6. Nici un început / nici un sfârșit
Altfel cunoscut sub numele de teoria stării de echilibru, ideea că universul nu are nici un Big Bang sau o creație a cuiva care poate fi greu de digerat. Cu toate acestea, aceasta a fost credința până în anii 1960. Unii încă cred asta.

Există un principiu cosmologic perfect care afirmă că universul este același indiferent de unde vă uitați. Există o creație non-stop a materiei care schimbă densitatea universului în expansiune. Deoarece universul este același oriunde peste tot, nu are început și nici sfârșit.

7. Universul pulsatoriu
Această teorie este interesantă. Este vorba despre expansiunea și retragerea universului. Această idee afirmă că universul se întinde mereu … până se oprește. Teoria pulsatoare afirmă că, la un moment dat, această expansiune ar putea să se oprească și apoi să se retragă.

Retragerea poate ajunge la o anumită dimensiune și apoi apare o explozie uriașă asemănătoare cu Big Bang-ul, pornind astfel procesul din nou. De aceea se numește teoria pulsatoare.

Care este teoria ta?
Deci, cum a început totul? Cum au apărut atât de multe site-uri frumoase cosmice și cerești? Sincer, este un mister. Noi, totuși, avem teorii care ne ajută să înțelegem cum a apărut nașterea universului.

În vremurile anterioare, au existat doar două teorii populare despre modul în care a început existența noastră: teoria Big Bang și credința în creația cerească. În vremurile moderne, teoria Big Bang este larg recunoscută. Deși teoria Big Bang poate fi cea mai populară teorie în jur, există multe idei interesante, după cum puteți vedea mai sus.

Deci ce crezi? Care este teoria ta despre originea acestui vast univers?