Cât de departe merge efectul de expunere simplă?

Cât de departe merge efectul de expunere simplă

Studiile au arătat că simplul efect de expunere este cel mai puternic atunci când există o perioadă de timp între expuneri. Așadar, când experimentezi ceva pentru prima dată, este posibil să nu-ți placă. Apoi, când o experimentați a doua oară, poate câteva zile mai târziu, vă place un pic mai mult. Pe măsură ce acest lucru continuă și experiența devine mai familiară, vei începe să-ți placă din ce în ce mai mult.

Va fi nevoie de câteva expuneri pentru ca familiaritatea să se dezvolte, astfel încât efectul are nevoie de timp. Acest lucru înseamnă că, dacă experimentați același lucru de mai multe ori, nu veți începe să vă bucurați la fel de mult decât v-ați face dacă ați avea o pauză între ele.

De asemenea, s-a descoperit că copiii nu suferă de simplul efect de expunere la fel de mult ca adulții. Acest lucru se datorează faptului că copiii tind să se bucure de lucruri noi, mai degrabă decât de cele familiare. Pentru copii, familiarul este mai mult un confort decât o noutate. Pe măsură ce îmbătrânești, cu cât ești mai familiar cu ceva, cu atât ai tendința să te bucuri mai mult de el.

Timpul poate schimba multe lucruri, dar este cu adevărat adevărat că poate schimba modul în care te simți. Simplul efect de expunere poate să nu te determine să îți placă nimic și orice. Cu toate acestea, este un fenomen puternic care ne poate schimba preferințele și ne poate bucura de lucrurile pe care le urau anterior.