Ce este inteligența existențială și 10 semne că a dvs. este peste medie

Inteligența existențială este capacitatea de a gândi filosofic și de a folosi intuiția. Urmatoarele semne indica faptul ca a ta ar putea fi peste medie.

Dacă aveți inteligență existențială ridicată, probabil că nu vă petreceți prea mult timp gândindu-vă la cumpărături sau la celebrități. În schimb, vă gândiți la marile întrebări ale vieții -fiind extrem de multe!

Mulți oameni sunt fericiți să se poarte cu viața fără să se gândească foarte profund la marile întrebări ale vieții. O mulțime de oameni sunt mulțumiți să-și petreacă tot timpul vorbind despre ceea ce este la televizor sau să discute despre cumpărături sau bârfe despre celebrități.

Acești oameni rareori se gândesc la întrebări precum de ce suntem aici, care ar fi scopul vieții sau ce se întâmplă după ce vom muri. Nu este neapărat nimic în neregulă cu acest lucru, dar unii oameni consideră că acest lucru nu este suficient pentru a le satisface curiozitatea.

Ce este Inteligența Existențială?
În timp ce o mulțime de oameni evită să vorbească despre natura existenței, a vieții și a morții, despre religie și despre spiritualitate, cei cu inteligență existențială înaltă iubesc să vorbească despre aceste subiecte. Inteligența existențială presupune posibilitatea de a folosi valorile colective și de a înțelege lumea din jurul lor.

Dacă sunteți o astfel de persoană, probabil că o știți. Cu toate acestea, este posibil să nu înțelegeți tot ceea ce înseamnă să fii un astfel de gânditor. În cazul în care nu sunteți sigur, aici sunt câteva semne că aveți inteligență existențială peste medie:

10 semnele ale inteligenței tale existențiale care demonstrează că sunt peste medie:
1. Vă petreceți ore în șir, gândindu-vă la diferite aspecte ale existenței umane.
2 .Când ți-ai pus o întrebare, te uiți întotdeauna la imaginea din ansamblu și nu doar la detalii.
3. Dacă trebuie să luați o decizie, vă place să luați în considerare fiecare eventualitate pentru a vedea cum îi va afecta decizia și pe ceilalți.
4 .Sunteți foarte interesat de dezbateri filozofice și religioase.
5. Vă interesează moralitatea și valorile societății și ale politicii.
6. Când întâlnești pe cineva, este important să împărtășești aceleași valori ca și tine dacă vrei să fii prieten.
7.  Admirați adesea natura conștiinței.
8. Vă întrebați în mod regulat ce se întâmplă după moarte și unde eram înainte de a ne naște.
9. Alții vă consideră uneori destul de intenși în emoții.
10. Considerați că este greu să vă opriți din ceea ce obișnuiți să faceți și să vă bucurați de activități frivole.

De ce este bine să dețineți o astfel de inteligență?
Îmbunătățirea inteligenței dvs. existențiale vă poate ajuta să vedeți o imagine în ansamblu, precum și să vă permiteți să înțelegeți mai bine alte persoane. Acest lucru poate fi util în situațiile de la muncă, dar și în relații.

Persoanele cu inteligență existențială ridicată sunt intuitive, empatice și atente. Ele sunt, de asemenea, pline de dragoste și compasiune pentru cei din jurul lor de la oameni, animale, plante și chiar întreaga planetă.

Dacă ați simțit vreodată că ceva lipsește în viața voastră, ar putea fi necesar să lucrați la inteligența voastră existențială pentru a afla ce are semnificație pentru voi. În acest fel, puteți atinge scopuri și vise care vă vor împlini și vă vor face viața mai fericită.