Cum poți deveni mai fericit

happiness

Cultura noastră are această idee că trebuie să urmăm fericirea; că fericirea este o călătorie și că trebuie să muncim din greu pentru a ajunge acolo. În realitate, sentimentul de fericire nu necesită o viață de om pentru a fi îndeplinită. Sentimentul de fericire este tratat în mod conștient de cum ne simțim pe moment, unde se pot adăuga experiențe din ce în ce mai plăcute. Fericirea este o alegere pe care o facem și necesită mai multe lucruri adunate.

Putem cumpăra fericirea?

Potrivit cercetărilor, americanii cheltuiesc în fiecare an 8 miliarde de dolari pentru programele și produsele de auto-ajutor. Incredibil! Scăderea stimei de sine, lipsa de încredere în sine și sentimentele de auto-depreciere pot apărea atunci când credem că ceva sau cineva ce îl plătim efectiv ne poate rezolva și ne va face să trăim o viață fericită. Este imposibil să fii fericit tot timpul, dar poți fi fericit mai des.

Fiind mai fericit în situații dificile
Chiar și în situații dificile, există momente de fericire.

Stresul de zi cu zi, pierderea cuiva drag sau viața noastră agitată, tinde spre faptul că fericirea poate fi o idee dificilă de înțeles. Cu toate acestea, în loc să ne uităm la ea ca pe un scop, la o idee sau la o nevoie pe care o căutăm, am putea să o privim dintr-o perspectivă diferită . Viața nu este nici albă, nici neagră, de asemenea nici sentimentele noastre.  Nimeni nu este fericit tot timpul iar  atunci când ne străduim pentru fericirea noastră și reușim să o îndeplinim, tot ne putem simți mai rău în legătură cu noi înșine.

Cum poți fi mai des fericit 

Îmbunătățiți momentul! Adăugarea unui tratament îmbietor plăcerilor personale sau chiar și o ceașcă caldă de cafea vă pot ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit. Furnizarea momentelor de fericire, pot modifica diverse situații dificile în unele mai plăcute.

Distragerea. Simțiți cum gândurile negative se apropie sau sunteți blocat în trecut? Distrageți-vă cu intenție, cu o altă preocupare și liniștiți-vă mintea pentru câteva minute. Este posibil să vă ajute un videoclip YouTube, meditația ghidată, sau puteți apela la un prieten să vă ajute în acest sens.

Planifică. Amintiți-vă că nu este doar experiența de a fi la petrecere sau eveniment sau cină cu prietenii, ci despre a fi în acest moment. Cum vă simțiți atunci când vă gândiți să mergeți? Îți ridică starea de spirit?

Indiferent de situațiile întâlnite zilnic, singurii care ne putem face mai fericiți suntem noi, deoarece cunoaștem cel mai bine ce ar putea să ne facă să ne simțim mai bine. Cu toate acestea, trebuie să trecem peste impedimentele vieții cu capul sus, pentru că toate circumstanțele întâlnite sunt o lecție din care trebuie să învățăm ceva, nu să ne adâncim în gânduri negative.