De ce unii oameni iubesc drama și conflictele

Ați observat vreodată cum unii oameni iubesc dramele? Vreau să spun că literalmente prosperă de pe urma frustrării și durerii celorlalți. Cum funcționează acest lucru?
Este evident că oamenii iubesc drama și acest lucru a devenit o problemă serioasă în societatea noastră de azi.

De ce iubim drama?
Nu există doar un singur motiv pentru care oamenii iubesc drama. Nu, în funcție de individ, drama joacă multe părți în viață. Nu este vorba despre a fi reală, pentru majoritatea oamenilor. Acum, este vorba de a crea o viață pe care alții o invidiază, chiar și atunci când trebuie să îneci pe toată lumea în drama.

1. Drama este incitantă
Un lucru este sigur, drama este incitantă. Chiar se poate dovedi acest lucru. Partea tristă despre această emoție, totuși, este că distracția uneori vine în detrimentul altcuiva.Deși se poate întâmpla ceva nefericit pentru o persoană, un alt grup de oameni, cei care iubesc drama, ar putea fi extrem de amuzați de această nenorocire ca și cum ar participa la un spectacol sau la un film. Acesta este motivul principal pentru care oamenii care au suferit un accident de mașină, sau le-a decedat o persoană apropiată trec peste această suferință. Știu că sună groaznic, dar asta facem ca și societate.

2. Drama se conectează cu emoțiile noastre
Aspectele obișnuite ale vieții, cum ar fi citirea cărților, efectuarea diverselor treburi sau îndeplinirea rutinei de zi cu zi, nu se conectează, de obicei, atât de mult cu emoțiile noastre.  Spre exemplu, atunci când citim o carte, ne ajută puțin să conectăm ceea ce citim cu emoțiile noastre, dar este doar o poveste scrisă fără toate dramele din lumea reală.

De asemenea, atunci când afli despre căsnicia eșuată a unui prieten, cât de mult te implici emoțional? Dacă este un prieten apropiat, s-ar putea să simțiți o anumită empatie pentru ei.Și da, veți urî faptul că doare, dar în secret veți fi bucuroși că au împărtășit noutățile cu tine. Dacă ei se simt confortabil cu tine, vei simți și mai mult legătura cu propria emoție.

3. Ne plac poveștile
Cât de distractiv este să transmiteți o poveste unui prieten? E destul de distractiv, nu-i așa? Oamenii iubesc drama doar pentru că le oferă o poveste pentru a le spune prietenilor și familiei. Are un început, un cuprins și un final.

Uneori, povestea este un mister și acest lucru o face și mai tentantă. Din păcate, chiar și lucrurile negative care se întâmplă oferă o poveste interesantă, iar acest lucru este suficient pentru majoritatea oamenilor.

În timp ce drama poate fi distractivă și palpitantă, ea poate provoca, de asemenea, o durere incredibil de mare pentru ceilalți. În loc să existe oameni care iubesc drama, poate că ar trebui să existe cât mai mulți oameni care promovează pacea.

Deși s-ar putea să dureze ceva timp pentru a accepta scăderea stimulării, merită îmbunătățirea caracterului pe termen lung. În loc de egoism și diviziune ar trebui să ne promovăm și să ne iubim unii pe alții. Este cea mai bună alternativă pentru a face o lume mai bună.