Efect de expunere mai mare: 3 exemple care arata de ce iubiți lucrurile pe care le-ați urât | Partea a II – a

Efect de expunere mai mare 3 exemple care arata de ce iubiți lucrurile pe care le-ați urât Partea a II - a

Muzică

Ai auzit vreodată o melodie și nu ți-a plăcut la început, apoi, cu cât o auzi mai mult, cu atât îți place mai mult? Acesta este un exemplu clasic al simplului efect de expunere. Dacă auziți o melodie la radio, cel mai probabil vă veți bucura mult mai mult de a zecea oară decât prima.

Acesta este un exemplu obișnuit de simplă expunere subliminală, deoarece poate nici nu-ți dai seama că asculti melodia cât de des. Apoi, după ce îl asculți în mod conștient sau îți dai seama că îl asculți, vei descoperi că te bucuri mult mai mult decât ai făcut-o prima dată. În cele din urmă, s-ar putea să te găsești cântând de-a lungul sau chiar să pui melodia în mod intenționat.

Oameni

Ei spun că primele impresii sunt cele mai importante, dar este posibil să nu fie adevărat. Cu cât petreci mai mult timp cu cineva, cu atât devin mai familiari. Aceasta înseamnă că veți găsi mai multe în comun cu ei. Lucrurile care te-ar fi putut enerva la început vor deveni, de asemenea, mai familiare și vei fi obișnuit cu ele cu cât petreci mai mult cu ei.

După ce cunoașteți pe cineva în acest mod, este posibil să aveți tendința să-i placă mai mult pe măsură ce sunteți familiarizați cu interesele sale. Multe relații de prietenie pot începe cu două persoane care-și displaceu reciproc. Cu toate acestea, în timp, relația crește pe măsură ce familiaritatea se instalează.

Alimente

Desigur, este adevărat că pe măsură ce îmbătrânim, papilele noastre gustative se schimbă și s-ar putea să ne bucurăm de lucruri pe care nu le placeam anterior. Totuși, acesta poate fi și un produs al simplului efect de expunere.

Este posibil să nu vă placă imediat gustul măslinelor, dar le puteți mânca la pizza sau în sosuri. Până la urmă, te vei obișnui cu gustul în alte lucruri și îți va deveni familiar. Este un proces lent și poate că nici nu observați că se întâmplă. Cu timpul, însă, vă veți simți mai ușor să mâncați măsline pe cont propriu.