Efect de expunere mai mare: 3 exemple care arata de ce iubiți lucrurile pe care le-ați urât | Partea I

Efect de expunere mai mare 3 exemple care arata de ce iubiți lucrurile pe care le-ați urât Partea I

Simplul efect de expunere ne poate ghida preferințele fără ca noi să ne dăm seama chiar. Peste un an, poate îți place ceva ce urăști chiar acum.

V-ați întrebat vreodată de ce preferințele dvs. se schimbă odată cu înaintarea în vârstă? Poate că ai urât măslinele și acum le iubești. Poate că tu și cel mai bun prieten vă urați unul pe celălalt și acum nu vă puteți imagina viața fără ei. Acestea sunt ambele exemple ale simplului efect de expunere, un fenomen psihologic puternic care ne poate schimba preferințele pe măsură ce trecem prin viață.

Dacă vă gasiti spunând: „Oh, am urât asta”, este posibil să vă confruntați cu acest efect. Familiaritatea este un lucru puternic și avem trei exemple pentru a demonstra că simplul efect de expunere funcționează cu adevărat.

Care este efectul de expunere simplă?

Este un fenomen psihologic care îi determină pe oameni să dezvolte o preferință pentru lucruri pur și simplu pentru că sunt familiarizați cu ei. Cu cât ești mai expus la ceva, cu atât mai mult îți va putea plăcea.

Acest lucru poate apărea conștient sau sublim, dar este cel mai puternic atunci când nu vă dați seama că experimentați ceva. Cu cât experimentezi același lucru, cu atât devii mai familiar și te vei putea bucura mai mult decât te așteptai.

Simplul efect de expunere funcționează deoarece ne bucurăm de familiaritate. Ne face să ne simțim în siguranță, așa că avem tendința de a-l căuta atunci când putem. Dacă încă nu sunteți sigur că acest lucru este adevărat, luați în considerare următoarele trei exemple de simplu efect de expunere. Vă promit că veți fi experimentat unul, dacă nu toate aceste exemple.