Exemple remarcabile de inteligență a animalelor care vă vor lăsa în uimiți

bebe

Inteligența animalelor ar putea fi mult mai vastă decât memoria excelentă a unui elefant!

Inteligența animalelor depășește ceea ce ne dăm seama. Dar prima întrebare este cum se măsoară inteligența animalelor? Au fost realizate multe experimente care ar putea dovedi că inteligența animalelor există într-adevăr. Trebuie doar să ne uităm la studiul câinii lui Pavlov pentru a vedea cum animalele pot învăța rapid să asocieze un sunet, un comportament sau o acțiune.

Dar o altă cercetare, mult mai convingătoare, arată că activitatea este mai evidentă decât ne-am fi gândit când vine vorba de creierul animalelor.

Iată doar câteva lucruri impresionante care dezvăluie inteligența animalelor:

Animalele sunt ființe spirituale
Bineînțeles că ați auzit bine. Există dovezi care sugerează că animalele pot reacționa emoțional la mediul înconjurător. Acestea pot simți și răspunde la durere, de ex. într-o moarte, și poate exprima sentimentul minunat al existenței în sine.

Psihologii Marc Bekoff și colegul său Steven Kotler au analizat dacă animalele au experimentat cu adevărat spiritualitatea. Bekoff și Kotler au găsit dovezi ample că animalele pot avea o inteligență morală și inteligență emoțională.

În timp ce lucrarea lui Bekoff și Kotler este anecdotică, teoria darwiniană o susține bine. Credința lui Darwin a fost continuitatea evoluției. Această convingere afirmă că nu există tipuri diferite de inteligență, cu grade diferite față de diferitele specii.

Numai oamenii erau conștienți de sine, lingvistici, morali și raționali. Aceasta este ceea ce am crezut pentru o lungă perioadă de timp. Acum știm adevărul. Există și mai multe dovezi surprinzătoare. Se pare că animalele ar putea să se gândească la dureri și plăceri chiar și din trecut.

Rezolvarea puzzle-urilor este la fel de ușoară pentru ciori ca și pentru copiii de 5 ani
Din nou, acesta ar putea fi titlul unei cărți de benzi desenate de copii. Dar experimentele efectuate recent, și multe dintre ele, sugerează adevărul în inteligența ciorii. Acestea sunt într-adevăr creaturi cu un talent remarcabil, mai ales când vine vorba de rezolvarea problemelor.

Cercetătorii de la Universitatea din Auckland au descoperit că cioara a observat ca lichidul se ridică atunci când obiectele sunt scufundate în recipiente cu apa, apa care aduce la suprafață o gustare. Dacă nivelul apei era mai mare, ar fi putut obține și gustarea mai repede. Obiectele care s-au scufundat în loc să plutească ar reduce, de asemenea, timpul necesar pentru ca gustarea să ajungă la partea superioară a recipientului. Acest lucru a fost de asemenea rapid realizat de către echipa de cercetare. Acesta este motivul pentru care cercetătorii compară o inteligență a ciorii cu a unui copil de 5-7 ani.

Elefanții pot arăta empatie
Un elefant nu uită niciodată, nu? Dar, aceștia pot arăta, de asemenea, înțelegere și empatie. În timpul experimentelor controlate, elefanții și-au arătat dorința de a lucra împreună atunci când aveau sarcini de realizat. Atunci când au fost învățați să tragă o funie pentru a obține o recompensă, au făcut acest lucru împreună, în loc de unii singuri.

Contrar a ceea ce unii cred, elefanții nu se gândesc prea mult la moarte. Se știe că ei mănâncă elefanții morți sau cel puțin, îi miros și pleacă. În ceea ce privește reacția lor la rămășițe, cum ar fi oasele, un elefant poate să rămână o vreme sau să i se agraveze starea dintr-un motiv necunoscut.

Un studiu recent demonstrează un astfel de comportament: atunci când un elefant african vede un craniu de felul său, aceștia contemplează mai mult decât atunci când sunt observate cranii de rinocer sau bivol.

Elefantul este suficient de inteligent pentru a cunoaște diferența dintre ceva care provine de la genul său și altceva de altă specie.

Câinii pot învăța cuvinte

John Pilley, cercetător în domeniul  psihologiei, a făcut un pas înainte și l-a pregătit pe câinele său, Chaser să recunoască peste o mie de jucării, după nume. În plus, peste 90% din timp, Chaser putea recunoaște anumite jucării când Pilley i le-a cerut.
Chaser a învățat și mai mult, inclusiv recunoașterea verbelor și substantivelor învățate de la Pilley. Chaser își putea pune labele și nasul pe obiecte și chiar le putea ridica.

Aceasta este o realizare a inteligenței pentru câini și tot ce ajutat la acest lucru au fost orele de instruire intensivă. Chaser este special și nu toți câinii pot învăța în ritmul ei.

Deși aceste cercetări pot fi contestate, ele ar putea pune bazele unor noi moduri de a gândi despre inteligența animalelor. Data viitoare când petreceți timp cu animalul dvs. de companie, poate că îl puteți urmări mai mult și puteți învăța câteva morale și lecții despre determinare.