Sunteți un extrovertit timid? Sfaturi despre câteva semne și dificultăți întâlnite

Este posibil să fiți familiarizați cu termenii introvertit, extrovertit și chiar ambivertit, dar ce știți despre un extrovert timid?

Ideea este că numai tu poți descoperi cine ești, doar tu îți poți clasifica personalitatea sau nu. Numai tu știi dacă ești un extrovertit timid.

Ce este un extrovertit timid?

Un extrovertit este cineva care devine agitat atunci când este în jurul altor oameni. Ei iubesc marile mulțimi și petrecerile extravagante. Introvertiții, pe de altă parte, se simt în regulă, de obicei, atunci când sunt singuri. Extrovertiților timizi le place socializarea, dar să nu fie în centrul atenției.

Deci, pentru a înțelege dacă sunteți unul, ar trebui să aruncați o privire la câțiva indicatori:
1. Observator liniștit
Extrovertiții timizi sunt adesea observatori. Urmărind tot felul de oameni care trec pe stradă, de exemplu, și emană diferite emoții, iar schimburile lor de energie, oferă și altora astfel.

2. Oamenii mărturisesc adesea lucruri la tine
Ai observat cum oamenii tind să vină la tine pentru sfaturi? Dacă da, ai putea fi un extrovertit timid. Extrovertiții obișnuiți se concentrează în principal pe alții ca ei, în timp ce tu pari a fi deschis la diferențe fără judecată. Când prietenii vin la tine pentru sfaturi, te simți ca acasă ajutându-i să lucreze cu problemele lor.

3. Sunteți sociabil, dar în grupuri mici
Persoanele extrovertite se bucură de grupuri mari și de activități sociale regulate. Pentru extrovertiții timizi, grupurile mari și socializările de această natură pot fi intimidante, chiar copleșitoare.

Grupurile mici de prieteni sunt mai bune pentru tine, deoarece acestea vă permit să vă deschideți fără prea multă presiune. Și da, extrovertiții timizi pot fi și sufletul petrecerii, dar doar într-un grup mic.

4. De obicei, vă confundați cu un introvertit
În timp ce introvertiții și extrovertiții timizi au multe chestii în comun, sunt și destul de diferiți. În timp ce introvertiții se supra-stimulează la petreceri, extrovertiții timizi au nevoie doar de un impuls pentru a iniția conversații și socializare. Când este vorba doar de a fi timid, tot ce trebuie este să treci peste frica inițială de a vorbi despre ce te gândești.

5. Nu este nevoie de conversație constantă
În timp ce extroverții pot vorbi aproape fără sfârșit despre orice, omologii lor timizi au nevoie de o pauză din când în când. Aveți nevoie de timp pentru a formula răspunsuri bine gândite în loc de declarații bruște. Cu siguranta nu ai raspuns cineva pentru tine. Extrovertiții timizi pot conversa sau nu, chiar nu contează.