7 semne ale sindromului copilului cel mai mare si cum sa treci peste acesta – I

7 semne ale sindromului copilului cel mai mare si cum sa treci peste acesta - I

Sa fii cea mai mare sora poate sa fie greu. La urma urmei, ai fost porcul de Guinea, cel pe care parintii obisnuiau sa il invete cum sa fie parinte. Cred ca asta suna destul de rautacios, dar gandeste-te la asta. Cu exceptia cazului in care parintii tai erau casnici sau unul dintre ei a facute pe dadaca cu alti copii, atunci cand tu, cel mai in varsta copil ai venit, erau neincrezatori. Atunci au inceput sindromul fratelui mai mare.

Aceasta problema, desi pare trista, ii ajuta pe parintii sa devina mai buni în a-si ingriji copiii si pe tine.

Exista o latura pozitiva si negativa

Da, aceasta problema are puncte bune si rele din moment ce ati atras toata atentia si nu a trebuit sa impartasiti jucarii. Dar ceva mai putin atractiv s-a putut dezvolta din acest loc in familia ta.

Semne ca aveti sindromul copilului mai mare:
1. A fiun realizator excesiv
Primii nascuti sunt adesea perfectionisti. Incep sa ridice vibratii la care toata lumea asteapta anumite lucruri de la ei. Acestea sunt doar vibratii obisnuite, dar copilul cel mai in varsta care va depasi va pune mai mult in asteptari decat ar trebui. Vor sa te faca parinte mandru de ei si vor merge la orice lungime pentru a face acest lucru.

Aceasta atitudine, desi este incordata, poate duce in cele din urma la succes in viata lor. Vor excela in studiile lor si in sport, fara a se opri pana nu vor simti ca in eforturile lor nu lipseste nimic.