Abuz verbal in relatiile de munca

Abuzul verbal in relatiile de munca are loc in mod regulat. La urma urmei, nu ati auzit cliseul potrivit caruia angajatii parasesc sefii, nu locurile de munca? In multe situatii, acest lucru este destul de adevarat, mai ales atunci cand persoana la care va raportati este abuziva verbal la locul de munca . Din pacate, am fost victima abuzului verbal la locul de munca in mai multe ocazii. Din fericire, am reusit sa ridic bucatile egoului meu spulberat si sa plec pentru o cariera mai buna.

Cand exista abuz verbal in relatiile de munca, lucrurile pot deveni destul de dificil de navigat. Daca sunteti subiectul unor insulte sau umilinte la locul de munca, poate fi greu sa va concentrati asupra indeplinirii sarcinilor cu eficienta si acuratete. Teama ca un sef sa te mustram in fata colegilor sau a altor persoane poate provoca anxietate . Din experienta mea, ma ghiceam intotdeauna in sarcinile mele, sperand sa evit o explozie. Acest lucru a dus doar la incetinirea eficientei mele si a invitat critici suplimentare.

Nu toti sefii sau managerii sunt oribili si nu toate feedback-urile negative sunt abuzuri verbale . Exista o modalitate de a distinge intre critica constructiva si abuzul cu performanta unui angajat.