Ce este vina supraviețuitorului și cum se poate gestiona pentru a merge mai departe în viață | Partea a III – a

Ce este vina supraviețuitorului și cum se poate gestiona pentru a merge mai departe în viață Partea a III - a

  1. Amintiți-vă de cei care vă iubesc

Da, s-ar putea să vă simțiți vinovat că sunteți o minoritate în jocul de supraviețuire, dar este bine că sunteți în viață. Stii de ce? Cei dragi se bucură că ai reușit și de multe ori vor găsi modalități de a arăta cât de mult apreciază prezența ta în viața lor. În loc să locuiești în pământul regretat, încearcă să te gândești la dragostea celorlalți.

  1. Vorbeste cu cineva

Dacă nu ați vorbit niciodată despre cele întâmplate, acum este momentul. În primul rând, trebuie să înțelegeți exact ce este încărcat și dacă există vreo vinovăție care ar trebui să fie pe bună dreptate a ta în primul rând. Dacă nu ai parte de ceea ce s-a întâmplat, cu excepția faptului că ești supraviețuitor, atunci ar trebui să te gândești la asta. Dacă vorbești cu persoane care au fost martorii accidentului sau traumei, poți folosi adevărul a ceea ce spun pentru a vindeca.

  1. Ajutor profesional

Dacă nu găsiți confort în oricare dintre celelalte opțiuni de mai sus, cu siguranță trebuie să solicitați ajutor profesionist. De fapt, ar fi o idee bună să asociați și ajutor profesional cu aceste opțiuni, în special partea de a vă ocupa de bunăstarea fizică. Un profesionist vă poate intra în minte, dar va trebui să vă trageți în sus și să vă deplasați din nou.

Este timpul să încetați să vă invinovatiti!

Îmi imaginez că nu este atât de ușor să vindeci din vinovăția supraviețuitorului. Știu că moartea mătușii mele este încă cu mine și mă face să mă simt vinovată pentru că nu am dus-o la spital la timp înainte de a muri. Dar, pentru a trăi o viață deplină, trebuie să pun asta înapoi și să accept că ea a dispărut. Amintiți-vă, orice s-a întâmplat, indiferent dacă a fost sau nu vina ta, trebuie să mergi mai departe, nu doar pentru tine, ci și pentru cei pe care îi iubești.

Știu că poți face asta.