Cum sa faci fata discutiilor importante | Partea a II – a

Cum sa faci fata discutiilor importante Partea a II - a

Ce este falimentul de pantă alunecos?

Falația de alunecare a pantelor contestă argumente care prevăd o astfel de escaladare a evenimentelor. În filozofie, anumite discuții despre logică și gândire critică au considerat argumentul versant alunecos o eroare. Se consideră una dintre falimentele logice, deoarece există doar o mică posibilitate ca un eveniment să conducă efectiv la rezultatul prevăzut (adesea negativ).

Probabilitatea ca un astfel de efect cumulativ să aibă loc evenimente dezastruoase este de fapt destul de slabă. Argumentul ignoră, de asemenea, capacitatea umană de a învăța din experiențe și de a lua o cale diferită atunci când o decizie poate să nu fi fost cea corectă. Argumentele de alunecare a pantelor sunt, de asemenea, criticate pentru că ar fi nevoie de frica în saltul la consecințe ipotetice extreme, care se bazează pe dovezi foarte puține.

Cum să gestionați acest tip de eroare într-un argument

S-ar putea să fii nou în lumea pârtiilor alunecoase sau ai găsit acest articol pentru că ești frustrat de cunoscuții tăi care folosesc această logică. Aici evidențiem modul în care puteți aborda falimentul alunecos al pantei.

  1. Cereți justificare

Un loc bun pentru a începe atunci când vă confruntați cu eroarea de alunecare a pantelor este de a cere adversarului dvs. să furnizeze dovezi în spatele cauzei lor. Când le cereți să justifice motivele care stau la baza credinței lor că, în mod inevitabil, un eveniment va merge în jos pe versantul alunecos spre altul, îi veți face probabil să se gândească din nou la raționamentul lor.

  1. Evidențiați piesele lipsă

Un alt mod de a aborda argumentul versantului alunecos este de a evidenția evenimentele care lipsesc din pantă. În accentuarea evenimentelor cheie care vor avea loc între începutul pârtiei și sfârșit, puteți să-i arătați adversarului că argumentul lor se bazează pe fundații foarte tentative.