Cum sa faci fata discutiilor importante | Partea a III – a

Cum sa faci fata discutiilor importante Partea a III - a

  1. Utilizați un exemplu

Când vine vorba de câștigarea unui argument, este întotdeauna util să ai un exemplu în mânecă.

Argumentul alunecos al pantei care a obținut o atenție semnificativă este legat de mișcarea dreptului la moarte. Utilizarea argumentului de alunecare în acest context sugerează că, dacă dreptul de a muri ar fi legalizat, acest drept ar fi abuzat. Aceasta implică faptul că, indiferent de măsurile de protecție puse în aplicare, medicul are acum „puterea de a ucide și de a vindeca”.

Benatar (2011) înlătură util acest argument în aplicarea acestei logici la conducere. Oamenii conduc periculos, sub influență și conduc mașini care nu sunt demne de circulație. Toate aceste acțiuni duc la accidente și moarte. Cu toate acestea, ideea că conducerea ar trebui interzisă este absurdă.

Cu alte cuvinte, argumentul de alunecare pantă nu creează o justificare pentru a reține un drept legal de la cineva, doar pentru că unii au abuzat de acest drept (adică nu toată lumea poate fi tatuată cu aceeași perie).

Argumentul de alunecare al pantelor poate fi un factor influent tactică. Cu toate acestea, atunci când te oprești să te gândești, devine clar că aceste argumente se bazează adesea pe baze foarte tentative.

Când veți acorda această idee, veți observa fără îndoială falimentul alunecos al pantelor în multe puncte de comunicare, inclusiv în mass-media, politică și discuții cu colegii voștri. Pentru a contracara aceste argumente, încercați pașii de mai sus și sunteți sigur că veți fi cu un pas mai aproape de a descoperi eroarea.