Cum sa faci fata discutiilor importante | Partea I

Cum sa faci fata discutiilor importante Partea I

Argumentul alunecos al pantelor este frecvent utilizat în diferite contexte, din propriul raționament intern până la propaganda politică. Este de părere că o anumită acțiune va conduce la un lanț specific de evenimente, de obicei, rezultatul negativ. Dar cât de util este acest argument și de ce a fost denumit „faliment alunecos al pantelor”?

În această postare, explorăm eroarea argumentului alunecos de pantă și privim cum să gestionați acest punct de vedere atunci când vă confruntați cu un argument.

Care sunt diferitele tipuri de argumente de alunecare alunecos?

Argumentele de alunecare înclinată se află sub multe ghise și filozofii le-au distins în următoarele trei categorii:

  1. Pârtii alunecoase cauzale

O pantă cauzată de alunecare se referă la argumente care sugerează că o acțiune minoră va duce la un eveniment major (și potențial catastrofal). Caracterul cauzal al acestui argument este faptul că evenimentul minor duce la evenimente suplimentare care treptat escaladează până la sfârșitul tragic final.

Un exemplu extrem de pantă alunecoasă cauzală este cineva care sugerează că legalizarea prostituției ar duce la o creștere a defalcării conjugale. Aceasta se extinde apoi în distrugerea constituției familiei și are ca rezultat chiar distrugerea civilizației în sine.

  1. Pante alunecoase precedente

Acestea sugerează că, atunci când tratăm o problemă minoră într-un anumit mod, vom fi obligați să tratăm o problemă conexă care este mai importantă în același mod în viitor.

Un exemplu obișnuit al acestui tip de pantă alunecoasă este argumentul împotriva legalizării canabisului. Cei care se opun acestui lucru folosesc panta alunecoasă pentru a sugera că va duce la atitudini mai pozitive față de drogurile mai dure și legalizarea ulterioară a drogurilor precum heroina.

  1. Pante alunecoase conceptuale

Această formă de argument alunecător al pantei este legată de conceptul de vagitate și nu face distincție între posibilitatea de a trece de la un lucru la altul și de a elimina toate procesele de luare a deciziilor. Din această perspectivă, dacă decideți să faceți un lucru, atunci veți decide inevitabil să faceți fiecare pas care urmează. În cele din urmă, acest lucru vă va conduce la rezultatul negativ final.