Cum sa va urmariti starea de spirit – I

Cum sa va urmariti starea de spirit - I

Urmarirea starii de spirit faciliteaza intelegerea factorilor declansatori ai starii de spirit sau a tiparelor si vorbirea cu profesionistii din domeniul sanatatii mintale . Daca vedeti un terapeut, una dintre intrebarile pe care vi le-ar putea pune este cum ati evalua nivelul de anxietate si / sau depresie . Raspunsul la aceasta intrebare poate fi dificil, deoarece dispozitiile se schimba tot timpul. Daca ati avut o saptamana cumplita, dar va simtiti bine in momentul programarii, s-ar putea sa fiti tentati sa spuneti ca depresia este scazuta. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a gestiona anxietatea si depresia este sa va recunoasteti starea generala de spirit dintr-o anumita perioada de timp (cum ar fi o saptamana sau o luna). O modalitate eficienta de a va evalua starile de spirit cu precizie este de a le urmari in fiecare zi.

Lucruri de retinut in timp ce iti urmaresti starea de spirit
Fiti atenti la declansatoarele si simptomele tipice

Unul dintre motivele pentru care este atat de dificil sa va urmariti starea de spirit este ca viata este cu adevarat ocupata. Chiar daca va cunoasteti factorii declansatori si simptomele de sanatate mintala , este imposibil sa numarati numarul exact de ori in care le experimentati pe toate.

De exemplu, daca slujba ta necesita interactiunea cu sute de oameni, s-ar putea sa fii frustrat de cineva sau sa observi ca muschii tai se incordeaza la fiecare cateva minute. Nu trebuie sa numeri de cate ori observi declansatoarele si simptomele tale pentru a sti ca te lupti cu ele. Fiind constienti de acestea, va puteti masura starea generala de spirit la sfarsitul zilei.