Ganduri finale asupra familiei si dependentei mele disfunctionale

Ganduri finale asupra familiei si dependentei mele disfunctionale

In cele din urma, nu am scris aceasta postare cu intentia de a va oferi sperante nerealiste sau obiective neatinute pentru dvs. Am scris-o pentru ca vreau ca aceia dintre care au suferit din cauza familiilor disfunctionale sa stie ca nu sunteti singuri si ca istoricul familial (sau traumatismul familiei) nu trebuie sa decida cursul pentru viitorul vostru.

Chiar daca familia mea disfunctionala a fost (si inca este) un aspect integrant al dependentei mele, o iubesc si aleg sa mai am o relatie cu majoritatea indivizilor implicati. Totusi, asta nu trebuie sa fie povestea ta. Daca ati suferit abuzuri sau traume la mainile familiei dvs., va incurajez sa vorbiti cu un terapeut autorizat despre cand sau daca ar trebui sa cautati o relatie cu cei care v-au facut rau.

Sunt in terapie in mod constant saptamanal de aproximativ trei ani acum si in mod inconsistent aproximativ 12 ani inainte. Am procesat si prelucrat si procesat din nou si cu ajutorul multor profesionisti din domeniul sanatatii mintale, am ajuns la locul in care ma aflu acum.

Nu te grabi. Nu va grabiti. Aveti niste har pentru voi si pentru altii. Mai presus de toate, aminteste-ti ca merita incercarile necesare pentru a duce o viata pe care o iubesti, in ciuda unei familii disfunctionale.

Cum a jucat familia dvs. disfunctionala in dependenta dvs.? Impartaseste-ti gandurile in comentarii.