Metode prin care putem sa ne imbunatatim starea de spirit – II

Metode prin care putem sa ne imbunatatim starea de spirit - II

Amintiti-va ca fiecare zi este diferita

Chiar daca intalniti anumite simptome si declansatoare in fiecare zi, este important sa va amintiti ca fiecare zi este diferita. Lucrurile care te-au suparat intr-o zi s-ar putea sa te supere putin mai putin a doua zi. In unele zile, se poate intampla ceva bun pentru a diminua impactul frustrarii. De exemplu, daca ai o clasa dificila, a vorbi cu un prieten in prealabil te poate ajuta sa te simti mai relaxat .

Constientizarea schimbarilor va poate arata ca este posibil sa nu va luptati cu anxietatea tot timpul. Sau cel putin, un nivel ridicat de anxietate nu va ramane constant. Daca aveti timp liber pe parcursul uneia dintre zilele dvs., va puteti face o idee mai buna despre starile voastre, urmarindu-le in momente diferite.

Evitati sa va stigmatizati pentru starea de spirit

Ti-e rusine vreodata ca te lupti cu o tulburare de dispozitie? Daca da, probabil ca va angajati in gandire negativa si vorbire de sine . De exemplu, s-ar putea sa-ti spui sa nu-ti mai para rau pentru tine, pentru ca altii o au mult mai rau. Adevarul este ca toate dispozitiile si luptele tale sunt valabile.

Evitand stigmatul de sine si judecata dura, iti va fi mai usor sa-ti accepti gandurile si starile de spirit. A fi sincer cu privire la modul in care te simti si la ceea ce iti declanseaza emotiile te va ajuta sa identifici severitatea starilor tale de spirit.

Gasiti o metoda de urmarire a dispozitiei care functioneaza pentru dvs.

Folosirea unei metode de urmarire a dispozitiei care functioneaza pentru dvs. este importanta pentru a va identifica starile de spirit cu precizie. Daca sunteti o persoana vizuala, utilizarea diferitelor culori pentru stari de spirit ridicate si scazute va poate ajuta sa le deosebiti unul de celalalt. Daca iti place sa scrii si sa folosesti tehnologia, poti folosi aplicatii de urmarire a dispozitiei si sa tii un jurnal de dispozitie . Retineti ca preferintele metodei de urmarire a dispozitiei sunt diferite pentru toata lumea. Alegeti metoda pe care credeti ca o sa va avantajeze cel mai mult.

Speram ca aceasta postare va va facilita urmarirea starilor. Aveti sfaturi sau informatii despre metodele de urmarire a dispozitiei? Daca da, mergeti mai departe si impartasiti comentariile.