Personalitati la locul de munca – Partea a II-a

Personalitati la locul de munca - Partea a II-a

Ass-Kisser
Am intalnit mai multi dintre acestia pe vremea mea. Persoana care se grabeste pana la sef cu un ceai sau o cafea imediat ce intra pe usa. Cei care se intorc mereu devreme pentru a lucra si pleaca tarziu pentru a se arata doritori.

Ii fac pe toti ceilalti sa se simta ca si cum nu fac asa cum ar trebui. Acest tip de personalitate alimenteaza resentimentele la locul de munca. Adica, nimanui nu-i place un ascutitor in vreo plimbare a vietii.

Deci de ce actioneaza in acest fel? Pentru ca au nevoie sa se simta speciali si preferati.

Barfitorii
Adesea, obtineti cliche care se formeaza in anumite medii la locul de munca, iar aici veti gasi a treia personalitate dificila la locul nostru de munca – barfitorii.

Aceasta persoana adora sa raspandeasca zvonuri si minciuni despre oameni. Ei isi joaca colegii unul de altul pentru a provoca frictiuni. De fapt, aceasta este intr-adevar o forma de intimidare. Barfind se simte mai bine despre ei insisi, facandu-i pe ceilalti sa se simta mai rau. Barfa izoleaza oamenii si este deosebit de insidioasa in companiile mici.

The Over-Sharer
Am lucrat odata intr-un birou din fabrica si am plecat de la locul de munca si mi-am pregatit inlocuirea. Nu stia pe nimeni acolo si invatase meseria doar de doua zile.

Biroul era plan deschis si avea in jur de 50 de angajati care lucrau acolo. Intr-o zi, cu o voce foarte puternica, m-a informat ca aceasta a fost prima ei pozitie reala, cu norma intreaga dupa ce si-a pierdut copilul.

Acest lucru a iesit de nicaieri. Vorbea destul de tare pentru ca toti cei din apropiere sa auda. Nu o stiam cu adevarat asa de bine, dar a procedat la detalii destul de revelatoare despre avortul si tratamentul in spital. Cei care impartasesc isi doresc ca toata lumea sa cunoasca cele mai intime detalii private ale acestora.