Pretul pentru greselile lor si greselile mele

Pretul pentru greselile lor si greselile mele

Pentru mine, familia mea disfunctionala serveste ca o amintire constanta pentru motivul pentru care am devenit dependenta in primul rand si motivul pentru care imi doream atat de disperat o cale de a scapa din viata mea.

Din fericire, nu mai locuiesc in acelasi cod postal (sau chiar fus orar) ca si parintii mei, astfel incat divizarea s-a dovedit a fi un factor destul de util in recuperarea mea din dependenta. Chiar si asa, fiind la mii de kilometri unul de altul nu s-a dovedit a-mi declansa complet viata. Familia mea mentine in continuare capacitatea de a ma trimite intr-o frenezie plina de viata, daca imi amintesc trecutul meu dureros si disfunctia care traieste in el.

Familia mea s-a dovedit a fi unul dintre cei mai nocivi declansatori ai recuperarii dependentei mele si stiu ca asta se datoreaza rolului acelor evenimente jucate in formarea obiceiurilor mele de dependenta de adolescent.

Nu spun toate acestea pentru a arata vina sau a presupune ca familia mea este responsabila exclusiv de dependenta mea. Stiu ca trebuie sa-mi asum responsabilitatea pentru actiunile mele. Recunosc din tot sufletul rolul pe care l-am jucat in alegerea de a amana folosind comportamente daunatoare, dependente, timp de aproape 10 ani din viata mea. Nu exista nicio scuza pentru asta si mai platesc pretul pentru acele alegeri nesanatoase pe care le-am facut.