Cum este in realitate un om rau – V

Cum este in realitate un om rau - V

3. Sunt mincinosi obisnuiti
O mica minciuna alba aici, una extrem de mare acolo; oamenii rai nu pot sa nu minta. Minciuna pentru ei este un mod de a controla naratiunea. Indoind adevarul, va pot face sa priviti o situatie sau o persoana intr-o alta lumina. Si este intotdeauna una rea.

M. Scott Peck este autorul cartii „ Drumul mai putin calatorit ” si „ Oamenii minciunii ”. Acesta din urma se ocupa de oamenii rai si de instrumentele pe care le folosesc pentru a manipula si insela.

Peck afirma ca oamenii rai mint din mai multe motive:

Pentru a pastra o imagine de sine a perfectiunii
Pentru a evita vinovatia sau vina
Sa-i ispaseasca pe altii
Pentru a mentine un aer de respectabilitate
Sa para „normal” altora

Peck sustine ca avem de ales atunci cand vine vorba de rau. El il descrie ca pe o rascruce de drumuri cu binele indreptat intr-un sens si raul in celalalt sens. Alegem daca vrem sa participam la acte malefice. Desi Zimbardo si Stanley Milgram probabil ar argumenta, mediul nostru este la fel de important si ca putem fi influentati de actiunile altora.

4. Toleranta la rau
In cele din urma, au existat o multime de rascoale si miscari recent, toate promovand un mesaj clar. Nu este suficient sa fim impotriva unui comportament antisocial precum rasismul, acum trebuie sa fim mai proactivi.

A fi antirasism inseamna a lupta impotriva rasismului.

Rasismul are loc in toate domeniile societatii noastre. Poate fi incorporat in viata de zi cu zi, de exemplu, daca nu alegeti sa stati langa un barbat negru intr-un tren si din punct de vedere institutional, de exemplu, fara a lua in considerare un CV cu un nume cu sunete africane.

Majoritate dintre noi ar spune cu totii ca nu suntem rasisti. Dar a fi antirasism nu inseamna cine esti, pentru ca asta nu mai este suficient. Este vorba despre ceea ce faci pentru a combate comportamentul rasist.
Luarea la raspundere a persoanelor care fac glume rasiste sau ridicarea in fata cuiva care este abuzat rasial. Inseamna, de asemenea, sa va adanciti in comportamentul dvs. si sa eliminati unele dintre prejudecatile inconstiente pe care le puteti avea, dar nu le recunoasteti.

Aceasta anti-pozitie este similara cu toleranta la rau. Cand toleram raul, sugeram ca este ok si acceptabil.