Cum sa faceti fata depresiei atunci cand munciti

Cum sa faceti fata depresiei atunci cand munciti

2. Lucrati ciudat

Bine, recunosc ca am folosit cuvantul ciudat pentru a-ti atrage atentia, dar asculta-ma. Prin munca ciudata, vreau sa spun ca trebuie sa va permiteti sa va eliberati de munca pe care o faceti de obicei si sa incercati ceva nou. Nu conteaza daca nou inseamna ceva minor sau ceva in afara profunzimii tale. Important este sa va distrageti atentia cu un lucru nou stralucitor, astfel incat sa puteti continua sa va prezentati la lucru cumva.

Personal, am ales sa explorez scrierea creativa in toata splendoarea sa anul acesta. Avand in vedere ca este ceva ce am vrut sa fac de ani de zile, simt cea mai mica motivatie pentru a scrie in ciuda depresiei severe . Exista mari sanse sa fiu la fel de rau la asta, pe cat mi-a fost intotdeauna teama ca as fi, dar cel putin va fi ceva de asteptat la un anumit nivel. Deci, orice munca faceti, incercati sa gasiti ceva nou care sa va intrige, sa va provoace sau sa va sperie. Alternativ, puteti ignora CV-ul actual si indrazniti sa urmariti ceva complet diferit.

3. Faceti o pauza in cariera

Daca ai o depresie debilitanta , mai ales pentru prima data in viata ta, fii bun cu tine si fa o pauza in cariera. Numiti-o sabatica sau orice doriti, dar faceti-o pentru a va proteja bunastarea mentala si fizica. Desigur, asigurati-va ca contactati prietenii sau familia pentru sprijin financiar si emotional.

Din punct de vedere legal, angajatorul sau clientul dvs. nu va pot discrimina pentru ca ati fost invalid , iar vorbirea civila ar trebui sa va acorde un numar rezonabil de zile libere de la munca. In cazul in care aveti nevoie de ajutor suplimentar, nu ezitati sa contactati serviciile sociale. Pastrarea unui loc de munca cand aveti depresie este dificila si uneori este imposibila. Indiferent daca esti capabil sa lucrezi sau nu, contezi si suferinta ta este valabila.