Cum sa stiti daca este vorba de abuz verbal la locul de munca

Cum sa stiti daca este vorba de abuz verbal la locul de munca

La fel ca relatiile personale, relatiile dvs. de munca ar trebui sa aiba limite . Daca acestea nu sunt respectate sau sunt ignorate in totalitate, pot aparea probleme intre cele doua parti. Cateva intrebari de luat in considerare atunci cand se determina daca este vorba de abuz sunt:

Seful tau te numeste?
Seful tau iti insulta inteligenta atunci cand gresesti?
Seful tau isi bate joc de tine in vreun fel?
Seful tau ar trebui sa poata oferi feedback negativ cu privire la performanta sau greselile tale fara a fi abuziv verbal. Exista insa o diferenta accentuata intre cele doua. Un sef bun va va oferi strategii si instrumente pentru a va aduce performanta la un standard acceptabil si pentru a evita greselile repetitive. Un sef abuziv verbal va indica doar aspectele negative ale dvs. sau ale muncii dvs. in mod continuu, fara un plan de actiune care sa remedieze problema.

Ce sa faci cu abuz verbal in relatiile de munca
Nu esti singur daca te confrunti cu abuz verbal la locul de munca. Este mai frecvent decat crezi. Daca te-ai trezit ca trebuie sa ai de-a face cu un sef ca acesta, ai de ales.

Roaga-l pe abuzator sa nu te mai numeasca, sa-ti bata joc de tine etc.
Discutati cu departamentul dvs. de resurse umane si exprimati-va preocuparile.
Depuneti o reclamatie oficiala la organizatia dvs. sau la consilierul pentru standarde de munca.
Puteti sa parasiti locul de munca si sa cautati un loc de munca in alta parte.
Uneori, o persoana care face comentarii abuzive verbal o face neintentionat. Acest lucru nu se intampla des, dar, ocazional, o persoana crede ca ceea ce spune nu este daunator. Daca puteti aborda situatia cu ei in mod clar si va puteti explica pozitia, ei isi pot schimba comportamentul.

Daca ati incercat sa va adresati abuzatorului direct fara rezultate, trebuie sa va planificati urmatorii pasi. Nimeni nu vrea sa lucreze intr-un mediu in care nu este tratat bine. Petreci mult timp la locul de munca si nu ar trebui sa fie timpul petrecut cu ridiculizari sau insulte.

Amintiti-va ca numai dvs. puteti schimba situatia din jurul vostru. Depinde de dvs. sa va inconjurati de oameni buni intr-un mediu stabil in care sa va puteti dezvolta si sa va bucurati sa mergeti la munca in fiecare zi. Parasirea unui mediu de lucru abuziv poate fi o tranzitie dificila, dar pe care nu o vei regreta. Sunt atat de recunoscator ca am reusit sa gasesc curajul si sa fac saltul pentru a-mi lasa slujbele acolo unde m-am confruntat cu abuz verbal.