Oamenii rai care se afla chiar langa noi – I

Oamenii rai care se afla chiar langa noi - I

Cand ne gandim la oameni rai, este usor sa fim lasati purtati de extremele comportamentului uman. Vorbesc despre ucigasi in serie sau psihopati. Dar oamenii rai nu sunt predispusi doar la un comportament extrem. Mai exact, comportamentul bun nu se opreste brusc de unde incepe comportamentul rau.

Imi imaginez ca raul exista pe un fel de spectru, la fel ca Sindromul Asperger. Exista cel mai rau din societate – Ted Bundys si Jeffery Dahmers la un capat al spectrului. La celalalt capat sunt oamenii care nu au neaparat parti ale corpului ingramadite in apartamentul lor, dar sunt totusi rai. Este posibil sa nu aiba in vedere crima, cu toate acestea, cu siguranta nu sunt favorabili pentru a intretine o relatie sanatoasa.

Problema este ca aceste tipuri de oameni rai se plimba in societatea cotidiana. Cu alte cuvinte, acestia sunt oameni din viata noastra; oameni pe care ii intalnim zilnic; poate chiar cei mai apropiati prieteni si familie. De asemenea, cred ca avem tendinta de a judeca oamenii dupa standardele noastre. Noi credem ca, daca ne provin dintr – un anumit punct, atunci asa trebuie sa faca si altii. Dar acest lucru nu este neaparat cazul.