Prea deprimat pentru a lucra? Iata ce poti face

Prea deprimat pentru a lucra

Suntem la doua saptamani in 2021, deci este sigur sa presupunem ca majoritatea dintre noi ne-am intors la munca. Dar, in loc sa te vindece, ce se intampla daca sarbatorile te-au facut sa-ti dai seama ca vrei sa hibernezi pana la sfarsitul pandemiei? Cu alte cuvinte, daca esti prea deprimat pentru a lucra, iata cateva sfaturi de la cineva din aceeasi barca cu tine. Promit ca nu veti gasi sugestiile obisnuite pentru a medita, a face exercitii sau a jurnalului; Sunt sigur ca le-ai incercat deja.

3 lucruri de incercat cand esti prea deprimat pentru a lucra
1. Lucrati mai putin

Daca ma intrebati, depresia este una dintre primele trei cele mai grave boli mintale din lume, deoarece va poate dezactiva mental, fizic si spiritual. Cred ca este unul dintre principalele motive pentru care sunt ateu, dar asta este o poveste pentru o alta zi. Intr-o lume ideala, o persoana aflata in depresie nu ar fi fortata sa lucreze pentru a-si permite hrana si chiria. Astazi, chiar daca exista controale de invaliditate, nu toata lumea le poate obtine si nu sunt suficiente in primul rand. De asemenea, zilele de sanatate mintala nu au prins atat de mult pe cat ar trebui, asa ca singura optiune viabila este sa lucrezi mai putin.

Vorbiti cu clientul sau managerul dvs. si informati persoana respectiva ca nu sunteti sanatos – si ca va veti ajusta programul de lucru in consecinta. Este prerogativa ta sa folosesti un termen generic precum „problema de sanatate” sau sa fii specific si sa mentionezi depresia. Pentru a fi in siguranta, primiti o nota de la terapeutul sau medicul dumneavoastra daca alegeti sa faceti acest lucru din urma. Oricum, anuntati-i despre disponibilitatea dvs. limitata, astfel incat sa isi poata modifica asteptarile cu mult timp in avans. Nu este rusine sa lucrezi mai putin. De fapt, caut un job de scriere cu jumatate de norma in acest moment.