Trasaturile oamenilor rai – II

Trasaturile oamenilor rai - II

Cred ca este interesant ca s-au scris multe despre empatie. Cu totii am auzit de empatie; modul in care privirea unei situatii din perspectiva altor persoane poate ajuta la o mai buna intelegere a persoanei si a situatiei. Dar nu aplicam niciodata acest lucru oamenilor rai. Nu ne adancim in psihicurile intunecate ale infractorilor, astfel incat sa putem vedea lumea din punctul lor de vedere. Cu exceptia cazului in care lucrati pentru echipa comportamentala criminala a FBI, s-ar putea sa nu obtineti niciodata o perspectiva adecvata asupra mintii unei persoane rele.

Cu toate acestea, unele studii se refera la o Triada Intunecata a trasaturilor malefice si la Factorul Intunecat al Personalitatii. Exista trasaturi ale ambelor studii pe care le cunoastem si recunoastem cu totii ca sunt ale unei persoane rele:

Trasaturile oamenilor rai
Narcisism
Machiavelism
Interes personal
Dezangajare morala
Drept psihologic

Acum, as vrea sa te uiti la oricare dintre trasaturile de mai sus si sa vezi daca poti aplica una dintre ele comportamentului tau la un moment dat in viata ta. De exemplu, am mai fost narcisist. De asemenea, am actionat in interesul meu. Dar nu sunt o persoana rea.

Exista diferente in comportamentul meu si al unei persoane rele.

Diferenta majora este intentia .